Sygic začleňuje rozšířenou realitu do své aplikace pro GPS navigaci

6
Sygic začleňuje rozšířenou realitu do své aplikace pro GPS navigaci
  • Uživatelé navigační aplikace Sygic získají možnost využít rozšířenou realitu a získat kvalitnější navigaci na cestě
  • Aplikace je k dispozici pro uživatele iOS a Androidu za přibližně 263 Kč

Vývojáři navigační aplikace Sygic oznámili uvedení nové funkce rozšířené reality (Augmented reality). Real View Navigace od Sygic využívá GPS a kameru chytrého telefonu k realizaci GPS navigačního systému na bázi rozšířené reality. Při používání funkce řidič již nemusí sledovat mapu na telefonu. Namísto toho je veden po virtuální trase v náhledu kamery chytrého telefonu.

Díky tomu není Real View Navigace pouze intuitivní, ale je také bezpečnější než tradiční navigační aplikace. Řidiči se mohou stoprocentně spolehnout, že jim neunikne nic důležitého na silnici či dálnici, protože díky náhledu kamery v reálném čase si mohou na displeji ověřit situaci, aniž by tím ohrozili bezpečnost při řízení.

Sygic GPS Navigace a Mapy

„Jsme velmi potěšeni, že můžeme funkci rozšířené reality dát k dispozici uživatelům po celém světě. Chápeme význam zavádění nejnovějších technologií do GPS navigace Sygic a také toho, že vaše zařízení můžeme učinit ještě chytřejšími,“ uvedl CEO společnosti Sygic Michal Štencl. „Ale naše nová Real View Navigace není pouze nablýskaný nový nástroj. Ať už v autě cestujete se svými blízkými, přáteli nebo i sami, rozšířená realita přispívala k co největší bezpečnosti silničního provozu.“

Real View Navigace je k dispozici pro všechny uživatele systémů Android a iOS k zakoupení v aplikaci za pouhých 9,99 EUR.

Stáhnout Sygic GPS Navigace a Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Petr
Nesmysl, přidělejte si telefon do auta jak je na první fotce a zapněte kameru, schválně co uvidíte :) Na ventilaci to bude ještě lepší..
exTNT
Pokud se nepletu, tak nic nesmí omezovat výhled řidiče z vozidla. Takže tahle "novinka" vede řidiče k porušení zákona, protože umístit telefon tak, aby zároveň kamerou viděl před auto a nebyl v zorném poli řidiče prostě nejde. Kdyby třeba radši vrátili do navigace nadmořskou výšku nebo přidali indikaci klesání / stoupání, případně přetížení, nebo třeba indikaci průměrné rychlosti v měřeném úseku, to by bylo fajn. A mimochodem, když už tedy mají VR, mají tam také rozpoznávání dopravních značek? To by aspoň dávalo nějaký smysl, protože jenom v mém okolí je asi deset míst, kde jejich umístění značek s omezením rychlosti ani zdaleka neodpovídá realitě už tak posledních pět let... Vymýšlejí blbosti.
Franta
Nemyslím, že by policie zase tak řešila kam si telefon dáš. Jedna věc je zákon druhá realita a zatím to u mě nikdy policajti neřešili. Souhlasím, že poslední dobou ta omezení rychlosti v sygic moc nesouhlasí, ale možná proto že v ČR a směr východ Slovensko, Maďarsko, se stále snižuje rychlost kvůli každé blbosti a bojím se, že tímhle tempem se za deset let bude rychlejší to auto tlačit. Škoda, že se neučíme od západu, kde se rychlosti dodržují, ale tak plno průjezdných vesnic má sedmdesátku a síť dálnic je taková, že se tam jezdí rychle. Jak to má sygic zvládat, když jen za poslední rok přibylo tolik snižování rychlosti.
Martin
Teď zrovna řeším problém, mám 2din android autorádio se sygic aplikací ( licence oficial ) a potřeboval bych nějak vymyslet jak k němu připojit kameru která by se sygicem fungovala. Dashcam mám na rádiu zobrazuje super, ale pracuje k pouze s ní určenou aplikací a bohužel na nic jiného. Na kameru která by s rádiem pracovala jako kamera v mobilu jsem nenarazil .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze