Samsung láká na své novinky Galaxy A10, A30 a A50

2× aktualizováno
11
Samsung láká na své novinky Galaxy A10, A30 a A50
  • Samsung chystá trojlístek Galaxy A10, Galaxy A30 a Galaxy A50
  • Všechny budou mít více než 6palcové displeje s různými typy výřezů
  • Potěší i 3 dedikované sloty pro SIM karty a paměťovku

Aktualizováno 25. 2. 2019

Na indických stránkách Samsungu se objevila speciální stránka lákající na příchod nové generace smartphonů řady Galaxy A. Výbavu Galaxy A10, Galaxy A30 a Galaxy A50 již známe a najdete ji níže v tomto článku. Nově uniklá fotografie nám dává možnost nahlédnout, jak budou jednotlivé modely vypadat. Základní A10 bude mít jen jeden fotoaparát na zadní straně a zřejmě bude zcela postrádat čtečku otisků prstů. Prostřední Galaxy A30 již vsadí na duální fotoaparát a čtečku otisků na zádech. Nejvýše postavený Samsung Galaxy A50 bude mít trojitý fotoaparát a čtečku otisků přímo v displeji. K představení trojlístku by mělo dojít již tento čtvrtek 28. února.

Samsung Galaxy A10, Galaxy A30 a Galaxy A50
Samsung Galaxy A10, Galaxy A30 a Galaxy A50

Aktualizováno 18. 2. 2019

Dnešní únik se věnuje výhradně Galaxy A50. Unikla živá fotografie zadní strany telefonu. Odhaluje lesklá záda a trojici fotoaparátů.

Další obrázky se týkají návodu k telefonu. Ten prozradil přítomnost NFC, USB-C konektoru a 3,5mm jacku. Podporováno bude též rychlé nabíjení. Baterie Samsungu Galaxy A50 s kapacitou 4 000 mAh má být plně dobita za 110 minut, což je velmi pěkný čas.

Samsung Galaxy A50
Samsung Galaxy A50

Původní informace ze 14. 2. 2019

Samsung v letošním roce nehodlá opět zaspat ve střední třídě a připravuje razantní ofenzívu. Naznačuje to velký únik specifikací o chystaných modelech nižší střední a střední třídy. Ty budou spadat do známé řady Galaxy A, ovšem dojde k jejímu novému přečíslování.

Samsung Galaxy A10, Galaxy A30 a Galaxy A50

Začneme nejnižším poodhaleným zástupcem Galaxy A10. Ten bude mít velký 6,2palcový displej, avšak jen s HD+ rozlišením. Očekávat můžete Infinity-V displej, což znamená, že v horní části bude výřez připomínající písmeno V. Nasazen bude základní osmijádrový procesor spjatý s 3GB operační pamětí a 32GB úložištěm. Vystačí si také s jedním hlavním fotoaparátem s 13 megapixely. Čelní kamerka bude mít 5 megapixelů. Příjemným překvapením je baterie s kapacitou 4 000 mAh. Naopak nedostalo se na čtečku otisků prstů a smířit se budete muset se starým micro USB.

Náročnější uživatelé budou moci sáhnout po Galaxy A30. Jeho lákadlem bude 6,4palcový Super AMOLED displej s Full HD+ rozlišením. Změna je i v podobě výřezu. Infinity-U znamená výřez ve tvaru písmena U. Objeví se zde výkonnější procesor a kromě běžné verze s 3GB RAM a 32GB úložným prostorem bude v nabídce i lepší verze se 4GB RAM a 64 GB. Zadní strana již nabídne duální fotoaparát. Kromě standardního 16megapixelového snímače dojde na 5megapixelový ultraširokoúhlý fotoaparát. Čelní kamerka bude 16megapixelová a telefon již nabídne USB-C. Potěší čtečka otisků prstů na zadní straně či baterie s kapacitou 4 000 mAh.

Velmi zajímavou vyšší střední třídou by mohl být Galaxy A50, který opět bude mít 6,4palcový Super AMOLED displej s Full HD+ rozlišením a výřezem ve tvaru U. Výrobce znovu „přitopí pod kotlem“ a dojde na procesor řady Exynos 9. Základem bude 4GB operační paměť a 64GB úložiště, ovšem chystá se i verze s 6 GB RAM a 128 GB. Za vypíchnutí stojí, že čtečka otisků prstů bude umístěna přímo do displeje. Zadní strana bude obsahovat hned tři fotoaparáty. Hlavní s 25 megapixely, sekundární 5megapixelový snímač se postará o hloubku ostrosti a konečně 8megapixelový fotoaparát bude ultraširokoúhlý. Srdce zaplesá všem selfie nadšencům, a to díky čelnímu 25megapixelovému fotoaparátu. Nadále počítejte se silnou baterií s kapacitou 4 000 mAh, USB-C a podporou dvou SIM karet.

Prozatím není známo, kdy dojde k oficiálnímu představení. Je však nasnadě, že příliš dlouho Samsung váhat nebude a očekáváme, že premiéra proběhne koncem února/během března.

Diskuze ke článku
Lukes
A co IP68?
Jan Enter
Jan Enter
Zatím marně očekávám od Samsungu nějaký maximobil. Zatím jsem nucen používat jedinou alternativu dostupnou oficiálně v ČR, tj. Xiaomi Mi Max 3.(6,9" displ.)
Naco meno
Samsung je zufaly, lebo mu inikaju peniaze do Honoru kvoli cenam. Keby strednu triedu nepredaval za 500 €, tak by ho vsetci brali. Fotaky a displeje mal samsung vzdy super. Aj system sa uz da. Hoci kamos ma A7 a brutalne mu to seka, sbimkovacia frekvencia gotaku je snad na urovni z roku 2008
Eedx
Nebyl by to Samsung, kdyby to opet nezku.vil MicroUSB a slaby HW za premrstenou cenu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze