Vyšel iOS 8: problémy jak před rokem (aktualizováno)

67

iOS 8 nám byl představen na letošním WWDC a dosud byl dostupný pouze vývojářům. Právě teď si ho ale můžete stáhnout do svého iPhonu, iPodu nebo iPadu. Po loňské změně vzhledu nás letos čekají hlavně nové funkce a možnosti.

Aktualizace 17. 9.

Apple opět (stejně jak před rokem) nezvládá nápor uživatelů a aktualizace většině z nich jednoduše nejde stáhnout z důvodu přetížených serverů. Místo nového systému se tak dočkáte pouze chybové hlášky. Pokud se problém týká i vás, tak můžete aktualizování odložit třeba na ráno, kdy by vše mělo bez problému fungovat. Nebo to prostě průběžně zkoušejte.

iOS 8 chyba

Původní zpráva

Očekávaná aktualizace systému iOS s číslovkou 8 je právě teď ke stažení. Tato aktualizace je dostupná pro telefony: iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c a iPhone 5s. Stáhnete ji také na iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad mini a iPad mini 2. Posledním zařízením, kterého se aktualizace týká, je iPod Touch 5. generace.

iOS 8

Pokud vám to systém sám už nenabídl, tak můžete aktualizaci ručně vyvolat tím, že otevřete položku Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru. Systém prověří vaši verzi a nabídne vám stažení té nejnovější. Jen si připravte dostatek místa, aktualizace bude vyžadovat minimálně 4,7 GB volné paměti v úložišti.

Co nabízí? Budete moci svůj telefon rozšířit o řadu widgetů (v notifikační liště) od vývojářů třetích stran. Také na vás čekají nové klávesnice, o kterých jsme dnes již psali. Vylepšeno bude také fotografování nebo nahrávání videa. Kosmetické změny čekají také multitasking a velmi zajímavě zní možnost rychle odpovídat na zprávy přímo z lišty s upozorněním. V neposlední řadě je to užší svázání se systémem OS X. Pokud vás podrobné změny zajímají, tak si můžete přečíst nás starší článek.

My už pro vás finální verzi testujeme a pracujeme na recenzi.

Diskuze ke článku
Ladous
No zatim se moc nedaří....
Iphone 4s 8gb
Nejde mi nainstalovat na 4s 8 GB nevim jak si mam z nej vse odstranit poradí mi nekdo ? Děkuji
Dominik
Apple o5 nečekal takový nápor. Stejně jako při keynote :o) Začal jsem stahovat přesně v 19:01 a v pohodě to šlo. Jen mě udivuje, jak Apple všechny nahlodá a potom kouká, že jejich servery nezvládají nápory uživatelů.... Komedie stará. Apple 4ever.....
pavel
Má to někdo již na 5sku? jestli i tam lze poznat nějaké spomalení nebo ne díky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze