Špičkový Oppo Find 5 představen: 5 palců, FullHD a 6,9 mm v pase

12

Zaujalo vás nové HTC J Butterfly se svou špičkovou výbavou? Pak nejásejte, protože HTC vyrostla v Číně pořádná konkurence a to ve všech ohledech. Výkonný hardware, nejjemnější displej, nejnovější verze OS a tenký pas. Oppo Find 5 se zjevil jako blesk z čistého nebe.

HTC J Butterfly bylo představeno před několika dny a téměř všechny oslnilo svou bezkonkurenční výbavou. Ovšem sláva mu nezůstává dlouho, neboť již dnes byly představeny specifikace připravovaného Oppo Find 5, který se rozhodl této tchajvanské novince hrdě konkurovat.

Oppo Find 5 zaboduje především svými skvělými parametry. Zatímco designově má HTC rozhodně navrch, výbavou si spolu oba modely v ničem nezadají. Oppo Find 5 nabídne podobný, 5-palcový IPS displej s rozlišením FUll HD, neboli 1920x1080 pixelů. Jemnost displeje je tedy opět úchvatných 440 ppi!

Téměř totožná je také hardwarová výbava co do výkonu. V těle Oppo Find 5 tepe nový čipset Qualcomm Snapdragon S4 Pro, který obsahuje čtyř-jádrový procesor s taktem 1,5 GHz a grafický čip Adreno 320. Výkon by tak tomuto stroji rozhodně neměl chybět. Skvělé parametry ještě doplňuje celkem 2GB RAM nebo 16/32 GB vnitřní paměti. Nová verze operačního systému Android 4.1 Jelly Bean by tak neměla mít o paměť nouzi.

Oppo Find 5 na živých snímcích

Bezdrátové technologie jsou zde zastoupeny v plné síle. Nechybí NFC, podpora 3G a 4G (LTE) sítí, Wi-Fi, GPS ani "modrý-zub". Zadní straně dominuje čočka fotoaparátu s rozlišením 12 Mpx a snímačem CMOS, který by mohl produkovat skutečně zajímavé fotografie. Překvapit by mohla také výdrž, Oppo Find 5 je totiž vybaven baterií s kapacitou 2 500 mAh.

Zatím jsme hovořili o parametrech, které patří k naprosté špičce na trhu. Oppo Find 5 se tak jeví téměř jako snové zařízení, i když velikost nemusí každému vyhovovat. Co je však ještě pozoruhodné je fakt, že výrobci se podařilo tuto skvělou výbavu vtěsnat do těla tenkého pouhých 6,9 milimetrů! To je například o 0,7 mm méně než u nového iPhonu 5.

Pokud si říkáte, že takové zařízení snad ani nemůže být konkurence schopné, protože by stálo 20 000,- Kč, pak budete pravděpodobně překvapeni. Očekávaná cena tohoto zařízení je $478 (cca 9 000,- Kč) za 16GB verzi a $526 (cca 10 000,- Kč) za verzi s 32GB pamětí. Číňané tak opět dokazují, že dokáží parametricky již bez problémů soupeřit se zaběhnutými značkami a cenově je s přehledem porážet. Záviset však bude také na tom, jak bude odladěn operační systém, neboť právě na tomto si mnoho výrobců takzvaně "vyláme zuby".

Celkově se tak v souvislosti s Oppo Find 5 objevuje pouze jedna negativní informace, ovšem v mnoha ohledech zásadní. Stejně jako se HTC J Buterfly bude nabízet pouze v Japonsku, tak Oppo Find 5 bude dostupné pouze na čínském trhu. Zda se alespoň jeden z těchto super-tableto-fonů dostane také do Evropy zatím nevíme, ale opravdu upřímně v to doufáme. Co vy?

Technické parametry Oppo Find 5

Kompletní specifikace
Konstrukce141,8 × 68,8 × 8,9 mm, 165 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 120 FPS
ChipsetQualcomm S4 Pro APQ8064, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor2 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostkvěten 2013, 9 500 Kč

Zdroje: android4fans.com, phonearena.com, unwiredview.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Luboš
Konečně by někdo natrhl zadek Třeba samsungu který to prodává zanehorázně vysoké prachy, to se už podle tohohle dá usoudit že je to předražený to samé jako Iphone od Apple jen ať to sem čína dá a natrhne jim zadky
jarda
tak si ho objednej,snad ti nejakej ten patek vydrzi.muj note slape i po roce jak hodinky a nelituji penez za neho
EINEX
FullHD displej je určitě fajn, stejně tak 4jádrový Krait. Ale bez slotu na microSD to prostě nejlepší mobil (funkčně) být nikdy nemůže.
Rofl
Telefon naprosto k nicemu! Galaxy Note ma aspon vyznam, diky svemu S penu a jeho funkcim je i pri sve velikosti pouzitelny a vyuziva sve velikosti. Toto je jen prerostly prazdny nudny android bez funkci, bez vyznamu. Ukazuje absolutni hloupost vyrobcu, kteri ziji v domnence, ze nejaky full hd display o co nejvetsi uhlopricce hraje prim. Propadak!

Prodejni cisla budou mluvit za vse:-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze