Samsung Galaxy Note 4: známe datum představení (aktualizováno)

Pravděpodobnost, že jihokorejský Samsung letos představí čtvrtou generaci oblíbeného tabletofonu Galaxy Note, se blíží takřka jistotě. Dnes totiž unikají informace o datu představení, které se uskuteční na podzim.

Aktualizováno 23. 5. 2014

Ano, jako minulý rok si výrobce nechá představení nového přírůstku do řady Note na druhou polovinu roku, a to konkrétně na 3. září, přičemž pozvánky na další událost Unpacked by novináři měli obdržet v srpnu. Toto datum je zcela pochopitelné, ve stejné době by měl totiž Apple představit nový iPhone 6, jedná se tedy čistě o marketingový tah. Ohledně výbavy se očekává čtyřjádrový Snapdragon 805, 3 GB RAM nebo 16Mpx fotoaparát obohacený o optickou stabilizaci obrazu.

Původní informace z 20. 5. 2014

Samsung zahájil svou řadu Galaxy Note v roce 2011. Tehdy měla první generace displej s úhlopříčkou 5,3 palce. Postupem času však rostl. Galaxy Note II nabídl již 5,5palcový displej a loňský Galaxy Note 3 povyrostl na 5,7 palce. V podstatě bychom mohli očekávat, že vzrůstající tendence se ani letos nezastaví, nicméně se zdá, že opak bude pravdou. Budoucí Galaxy Note 4 by měl dle uniklého dokumentu nabídnout shodnout úhlopříčku, tedy 5,7 palce.

Samsung Galaxy Note 4
Trojlístek tabletofonů řady Galaxy Note

Vzroste až rozlišení, které se dostane na hodnotu 2 560 × 1 440 pixelů. Jedná se o tzv. QHD rozlišení. Na výše zmíněné úhlopříčce vykouzlí jemnost dech beroucích 515 PPI. Přesto se zdá, že zůstane ve stínu modelu Galaxy S5 Prime, o kterém se rovněž živě spekuluje, a který má nabídnout jemnost 565 PPI. O další výbavě Notu 4 se vedou spekulace už dlouho. Měl by možná nabídnout zahnutý displej či 20megapixelový fotoaparát.

Zdroje: gsmarena.com, talkandroid.com, android.gs

Diskuze ke článku
IngoKasino
už jsem se bál,že by tady dneska nebylo něco k samkšuntu.
calmer
Obávám se, že na 5,7" nebude QHD dost jemné... Takže by se Samsung měl více snažit a připravovat něco ještě nesmyslnějšího.
frajer
Spekulace: zítra na tuto planetu dopadne meteorit a všichni zahyneme. Tato informace má stejnou váhu jako tyto nesmyslné články, ale kdyby jste napsali mou větu jako titulek měli by jste více shlédnutí.
Jakub
Až bude k dispozici 5,3" 4k panel, nebude pak vysledna jemnost spise na skodu ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze