Specifikace MHL 3.0 podporuje 4K rozlišení

4

Konzorcium MLH představilo již třetí generaci standardu MHL, což je mobilní multimediální (audio/video) rozhraní, které v sobě spojuje výhody microUSB, se kterým je kompatibilní, a HDMI. Jeho hlavní hlavní výhodou je schopnost přenášet video ve vysokém rozlišení. V nové verzi si poradí i s rozlišením videa 4K.

Podporováno je tedy video ve standardu 4K - Digital cinema 4K, které nabízí rozlišení 3996×2016 pixelů při 30 snímcích za sekundu s prostorovým zvukem s kanály 7.1. I to je však poměrně značný nárůst proti předchozí verzi, pro kterou bylo maximum FullHD 1920×1080 pixelů s 60 snímky za sekundu a prostorovým zvukem s kanály 7.1 při současném napájení připojeného přijímacího zařízení. Toho bylo dosaženo zdvojnásobením šířky pásma.

Kromě nárůstu rozlišení rozlišení videa byl v nové verzi vylepšený RCP (Remote Control Protocol), který podporuje připojení periferních zařízení, jako jsou různé dotykové displeje, ale i klávesnice, myši nebo gamepady. Přes MHL 3.0 je rovněž možné nabíjet zařízení s výkonem až 10 W. Zcela byla přitom zachována kompatibilita se staršími verzemi MHL 1 a MHL 2. Podrobnější specifikaci nového standardu plánuje zveřejnit konzorcium příští měsíc.

Zdroje: mhltech.org, phonearena.com, engadget.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Naposledy upraveno: 21. 8. 2013 15:34
Som zvedavý či už konečne bude možné prehrávať film cez HDMI z USB kľúča :)

EDIT: Zrejme to možné bude - "Simultaneous high-speed data channel"

EDIT2: Mimochodom, opravte si to rozlíšenie na 3840 × 2160 (3996 x 2016 je poriadny preklep)
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Samozrejme to myslím prostredníctvom mobilu, bavíme sa predsa o MHL :) A nefunguje to na všetkých, práve na mobiloch, ktoré využívajú MHL nie je možné prehrať film prostredníctvom HDMI z pripojeného USB kľúča -> to bude možné až po vydaní MHL 3.0 :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze