Sony Xperia Z3 přežila koupel v Coca Cole a Nutelle

26

Sony Xperia Z3 si prošla dalším testem svojí zvýšené odolnosti, který tentokrát nezahrnoval ani koupání ve vodě, ani ohýbání. Xperia Z3 se totiž vykoupala v agresivní Coca Cole a také husté Nutelle.

Pokud vás čirou náhodou zajímalo, jak si nová Sony Xperia Z3 poradí s koupelí v Coca Cole, pak pro vás máme dobré zprávy. Uživatel adrianisen na YouTube totiž tuto novinku prohnal trochu netradičními testy a první z nich zahrnoval ponoření celého telefonu do nádoby s Coca Colou. Telefon test bez problému přežil a dal se normálně používat i se zbytky nápoje na displeji.

Druhý test byl ještě o něco zvláštnější a na řadu tentokrát přišla dóza sladké a husté Nutelly. Tou byl telefon namazaný ze všech stran a to včetně 3,5mm jacku, reproduktorů a dokovacího konektoru. Pokud u vás v domácnosti hrozí náhodné vykoupání telefonu v nádobě s Nutellou, pak můžete být také v klidu. Telefon se po očištění dal nadále bez problému používat, i když adrianisen poukazoval na problémy se zvukem, které však postupně odezněly.

Technické parametry Sony Xperia Z3

Kompletní specifikace
Konstrukce146,5 × 72 × 7,3 mm, 152 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát20,7 Mpx (5 248 × 3 936), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 28 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC, CPU: 4×2,5 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:43 hodin
Dostupnostříjen 2014,

Zdroje: youtube.com, androidcommunity.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Já bych svoji z3c do vody neponořil ani kdyby o ni tvrdili, že vydrží tsunami. Pochybuju, že takový stereo jack stoprocentně odizoluje vše a ty krytky, tam stačí nepatrné pootevření a zařízení je v háji.
.....
Tak sinpak nemusite potom kupovat odolnej tel tatari
langpi
já,jakožto majitel lumie 1020 (nejlepšího fotomobilu na světě) bych u něj za voděodolnost obětoval hodně... nadruhoi stranu bych ho taky jentakl vodě nevystavoval ale přepadne li vás v letě liják nebo v zimě když se přijde do tepla a teplé ruce vuči studenému telefonu zpusobuji vlkost na mobilu je to urcite vyhoda ja bych pouzival třeba každý rok u moře na foto v moři :-) ale jentak bych ji po nikom do bazenu nehazel :-)
anonym
Máme xperii z2 tablet a do vody bych ji neponořil ani na sekundu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze