Sony Xperia Z dostává aktualizaci na Android 4.2.2

15

Sony, respektive operátor T-Mobile, pouští do oběhu pro své prodávané Xperie Z aktualizaci nesoucí verzi systému Android 4.2.2. Majitelé zařízení z volné distribuce si ještě chvíli počkají. Co přináší nového? Nové mini aplikace, fotoaparát údajně pořizuje lepší snímky a prodloužena by měla být i pohotovostní výdrž.

Uvolněná aktualizace distribuovaná operátorem T-Mobile nese označení 10.3.A.0.423. Přináší množství užitečných vylepšení a změn. Mezi ty na první pohled nejviditelnější patří například upravitelná notifikační lišta, kde může být panel zástupců aplikací nyní libovolně upravován. Spodní lišta obsahující softwarové klávesy je nyní transparentní. Dále pak přibyl nový spořič obrazovky "snít". Mezi standardní změny patří lepší optimalizace prostředí, zlepšená pohotovostní výdrž či údajně o něco lepší výsledky fotoaparátu. Uzamykací obrazovka může mít nyní libovolné zástupce pro rychlé spuštění.

Sony Xperia Z - oficiální fotografie

Recenze Sony Xperia Z – Skleněná královna

Byla vám již aktualizace nabídnuta? Jakmile ji obdržíme, přineseme vám podrobné první dojmy z ní, včetně screenshotů prostředí a samozřejmě otestujeme i fotoaparát, zda doznal zlepšení či se jedná pouze o placebo efekt. Jestli jste už hrdými majiteli nové aktualizace, budeme rádi za zprostředkování dojmů z ní. Své postřehy můžete psát do diskuze pod článkem nebo na našich sociálních sítích.

Diskuze ke článku
Jirka
Aktualizaci jsem si flashnul do telefonu včera. Telefon se zdá být perfektně svižný a menu posledních aplikací je předělané, přehlednější a určitě i funkčnější. Musím uznat že tato aktualizace se opravdu povedla. Problém s dlouhým spouštěním fotoaparátu stále přetrvává, ale to si nemyslím že by bylo něco závažného. Kvalita fotografií se zlepšila a samotné prostředí fotoaparátu také. Za zmínku stojí i úprava fotografií, jenž byla také předělána. Telefon má vše co nabízí JB 4.2.2 předělaného do elegantního stylu Xperia. Zároveň bych také vystihl možnost upravení si položek rychlého nastavení. Takže se dá s klidem říci, že aktualizace posunula telefonu hned o několik kroků dopředu.
dark.mr
..aktualizaci mám 4dny...telefon reaguje rychleji,rychleji to možná snad už ani nejde:-) a je jedno kolik je spuštěných aplikací...ale dvě hlavní věci...WiFi připojení se zlepšilo podstatným způsobem,tam kde jsem měl dvě čárky mám plný přijem a chytám sítě na místech,kde jsem si ani neťukl...a druhá věc,po pracovnim dnu v režimu stamina,jsem se vracel z práce z cca.60-70 % baterie,teď kolem 80%...super.(když je telefon v klidu na stole,spotřeba je tak 1% za 2hod).....dále lišta na spouštění aplikací je hodně dobrá.Zamykací obrazovka je aktivní,mužete nastavit více obrazovek vedle sebe a např.na ni připnout třeba emailový widget a kouknout se bez odemčení telefonu.Hudební přehrávač hraje o poznání hlasitěji.Fotky jsou ostřejší na první pohled,ale zdá se mi,že ztratily malinko barevného kontrastu,ale nic podstatného....no a průhledná lišta softw.tlačítek hned opticky zvětší display :-).....někdo má jiné zkušenosti,ale já můžu říct,že aktualizace je perfektní...spotřeba,WiFi,rychlost
dark.mr
...ještě doplnění,někdo si stěžuje na rychlost spuštění fotoaparátu...2 vteřiny myslím jsou dobré a zase je jedno jestli máte spuštěné aplikace nebo ne..
Vladimír
ahoj, telefon jsem kupoval na začátku března, v podstatě hned po uvolnění do prodeje, v Sony Centru v ČR, kartu mám u O2, business balíček. Aktualizace stále nikde, nevíte, kdy se pro tzv. nebrandované telefony dostane? díky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze