Sony Xperia L2: nižší střední třída s větším displejem a slušnou baterií

Sony Xperia L2: nižší střední třída s větším displejem a slušnou baterií
  • Lasvegaský veletrh CES 2018 přinesl od Sony i novinku nižší střední třídy
  • Nový model Xperia L2 nabízí podporu dvou SIM karet nebo 5,5palcový HD displej
  • Kvalitní by měla být i čelní širokoúhlá kamerka s 8 megapixely

Japonské Sony na veletrhu CES 2018 představilo novinky střední třídy. Výše postavené modely řady XA2 doplnila ještě Xperia L2. Ta samozřejmě navazuje na nepříliš povedenou Xperii L1 a výrobce si rozhodně bude chtít napravit reputaci. Vzhled se nijak zásadně nemění a Sony nadále razí svůj design s ostře řezanými hranami. Zatímco nad a podél displeje jsou rámečky slušné, alespoň co se nižší střední třídy týče, pod displejem máme opět velkou a zdánlivě nijak nevyužitou bradu. Tlačítka jsou totiž na displeji. Ten má nadále 5,5palcovou úhlopříčku a pouze HD rozlišení.

Sony Xperia L2

Mezi nižší kategorii Xperií se dostává čtečka otisků prstů, která však zamířila na zadní stranu. Navzdory tomu, že pod displejem je místa dost. Rozhodnutí zvolit jiné řešení, než kterým je pravý bok, je prosté. Sony chce s modely prorazit i na trhu v USA, kde je zakázáno mít čtečku na boku zařízení. Lákadlem novinky by mohla být baterie s kapacitou 3 300 mAh. To slibuje velmi slušnou výdrž na jedno nabití. Menší zklamání naopak přichází s operačním systémem, kde Sony nasadí starší Android 7.1 Nougat.

Zadní fotoaparát ničím neoslní, nabídne klasické 13megapixelové rozlišení a světelnost f/2,0. Čelní kamerka se bude snažit o co nejlepší selfies. Nabízí 8megapixelové rozlišení a širokoúhlý záběr 120°. Z další výbavy lze vypíchnout podporu LTE nebo moderní USB-C konektor.

Sony Xperia L2

Sony Xperia L2 bude nabízena v černé, zlaté a růžové variantě. Poslední jmenovaná však bude nabízena jen na vybraných trzích. V případě českého trhu jde se můžeme těšit jen na černou a zlatou variantu. Novinka k nám dorazí v únoru.

Sony Xperia L2

Rozměry150 × 78 × 9,8 mm, 178 g
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek 6737, 4×1,5 GHz
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 32 GB, microSDHC
Akumulátor3 300 mAh

Zdroj: sonymobile.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze