Sony Xperia acro S: high-end do každého bazénu

27

Sony dnes oficiálně představilo dva nové telefony, které mají celému světu přinést další z velmi populárních vlastností, díky kterým jsou telefony této značky tak úspěšné v domovském Japonsku. Tím vybavenějším z obou novinek je model Xperia acro S, nabízející velký displej, dvoujádrový procesor, 12 megapixelový fotoaparát nebo silnou baterii.

Onou vlastností, kterou novinka přináší, a kterou si vzala z Xperií určených pouze pro Japonský trh, je samozřejmě odolnost proti vodě, ale také proti prachu. Specifikace IP57 a IP55 se dnes opravdu u celosvětově prodávaných telefonů vidí málokdy. Přístroj s touto odolností této třídy technické vybavenosti jsme potom snad ještě neviděli.

Další silák do party

Xperia acro S se zařazuje mezi vůbec nejlepší telefony, které Sony ve své obnovené mobilní historii představilo. Přichází s rozměrným 4,3 palcovým Reality displejem, který obsahuje rozlišení HD ready (1280×720 pixelů), což mu dává jemnost velice dobrých 342 ppi. Je také opět, jak má výrobce již po léta ve zvyku typu TFT a obohacený o Bravia Mobile Engine pro lepší podání jasu a barev. Dokáže mimo jiné zobrazit také až 16 milionů barevných odstínů a kryje jej minerální sklíčko, vysoce odolné proti poškrábání.

Sony Xperia acro S - oficiální fotografie

Design telefonu je jednoduchý, avšak přesto zaujme. Vynikají v něm především zaoblené hrany a také stříbrný lesklý proužek po celém obvodu těla. Pojďme se ale podívat na to, co telefon skrývá "pod kapotou". Tím nejdůležitějším aspektem, který se nejvyšší měrou podílí na jeho celkovém výkonu je samozřejmě procesor. Jedná se o dvoujádrový Qualcomm Snapdragon MSM8260 s taktovací frekvencí 1,5 GHz. Stejný čip obsahuje třeba také již prodávaná Xperia S a nebo Xperia ion.

Vykreslování her, videí a dalších graficky náročných operací zajistí akcelerátor Adreno 220. Více než dostatečná je operační paměť 1 GB RAM. To samé už se ovšem nedá říct o vnitřním úložišti, které je koncipováno na pouhých 16 GB. Výrobce však naštěstí v tomto případě nezapomněl na slot pro paměťové karty typu microSD.

Oficiální promo video

Jenom to nejlepší

Nový smartphone bude patřit mezi špičku téměř ve všech směrech. To dokazuje třeba jeho další silná zbraň, kterou je fotoaparát. Ten dostal do vínku možnost fotit snímky v maximálním rozlišení až 12 Mpx a také poměrně vysokou světelnost f/2.4. Videa umí nahrávat v rozlišení Full HD (1080p) s rychlostí 30 snímků za vteřinu. Kamerka na přední straně pak zvládá fotky v rozlišení 1,3 Mpx a videa v HD Ready (720p).

Fandům cestování rozhodně zaplesá srdce zjištěním, že acro S podporuje nejen navigaci skrze GPS, ale také skrze konkurenční ruský satelitní systém Glonass. Při cestování uživatelé také jistě ocení baterii s nadprůměrnou kapacitou 1910 mAh. Jsme velmi zvědaví na reálnou výdrž. K zahození pak nejsou ani funkce jako je integrované NFC pro bezkontaktní přenosy a platby a nebo HDMI port pro připojení telefonu k televizi. Xperia acro S patří také mezi stále širší skupinku telefonů s certifikací PlayStation.

Telefonu od základu výrazně chybí snad jen nejnovější verze Androidu

Zapomenout nesmíme ani na datovou konektivitu. Xperia acro S umožňuje přístup na internet pomocí 2G, obousměrného 3G HSPA, a také pomocí Wi-Fi 802.11 b/g/n, které umožňuje využívat funkcí jako je hotspot, direct, či DLNA. Bluetooth je rovněž přítomno, avšak ve starším provedení 2.1. Pro různé trhy typu Japonska či USA se dají očekávat různé customizované varianty přístroje, které budou umožňovat připojení také i skrze LTE 4G.

Sony Xperia acro S by se měla začít prodávat na světovém trhu přibližně někdy v průběhu třetího kvartálu tohoto roku. Telefon by měl v této době mít předinstalovaný operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Do prodeje se počítá se třemi barevnými variantami, a to s černou, bílou a také růžovou.

Technické parametry Sony Xperia acro S

Konstrukce126 × 66 × 11,9 mm, 147 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 4,3" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S3 MSM8260, CPU: 2×1,5 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 910 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ3 2012,
Diskuze ke článku
PCKarlos
Nu, nevypadá špatně ta "Sony Xperia Acro S", jen co je pravda. Baterie celkem slušné kapacity, sice to má HD display, ale i tak je 1.910 mAh super. Až na ten starý Android, to mi nějak nesedí, že by tam už nedali ICS ?! Se uvidí kdy se u nás v ČR bude prodávat, typuju tak někdy začátkem září.
Petr Vejtasa
Petr Vejtasa
Dobrý den, telefon zkrátka nějaký ten týden nejspíš bude fungovat se starým Androidem, a po té dostane aktualizaci na nejnovější verzi. Sony zatím žádné přesnější datum začátku prodeje telefonu nezveřejnilo, takže se klidně může stát že dorazí už v září...
630126
Ten je luxusní. To se Sony zase pochlapilo :)) Jsou to prostě mistři!
pudl
nemáte tam chybku ?
dle informací serveru : http://www.gsmarena.com/sony_announces_the_waterproof_xperia_go_and_xperia_acro_s-news-4318.php

bude Ice cream sandwich dodáván již při startu mobilu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze