Sony přidává do Xperií aplikaci pro blokování nechtěných dotyků

8

Zná to určitě většina z vás, kteří kdy používali telefon v dešti či dokonce zcela ponořený pod vodu. Najednou se prostě například spustí některá z aplikací, a to i když jste si naprosto jisti, že telefon držíte tak, že se přímo panelu displeje nedotýkáte.

Na vině je právě voda, která vodí elektrický proud a s kapacitní dotykovou vrstvou displeje si občas „může dělat co chce“. Těmto problémům se rozhodlo čelit Sony, které v poslední aktualizaci firmwaru pro model Xperia ZR (v ČR se neprodává) přidalo aplikaci, respektive malou miniaplikaci běžící na pozadí s názvem Touch Block.

Jako první dostává právě v těchto dnech aktualizaci s miniaplikací Touch Block Xperia ZR

Preview - Sony Xperia ZR: voděodolná vlajková loď v kompaktním těle

Tato miniaplikace poslouží například pokud budete chtít s telefonem, který disponuje mechanickou spouští fotoaparátu, fotografovat a budete mít právě co dočinění s mokrým displejem. Prostě Touch Block aktivujete, displej se zamkne a vy můžete v klidu fotit beze strachu, že nechtěně scénu vyfotíte ještě před doostření skrze mokrý displej. Touch Block můžete například využít také pokud sledujete video skrze vestavěný přehrávač (videopřehrávače třetích stran funkci blokace displeje většinou standardně nabízejí).

Screenshoty z používání miniaplikace Touch Block na Sony Xperia ZR (Zdroj: secafe.vn)

Aplikace je v současné době dostupná pouze pro majitele modelu Xperia ZR prostřednictvím aktualizace. Prozatím se jedná pouze o beta verzi, takže je pravděpodobné, že finální plnou verzi si bude moci stáhnout kterýkoliv majitel libovolné Xperie s Androidem 4.1 a vyšším z Google Play. Druhou možností, o které se na fórech diskutuje je to, že aplikace zkrátka bude součástí standardní výbavy pouze voděodolných Xperií, kde dává smysl.

Zdroje: xperiablog.net, secafe.vn

Diskuze ke článku
stepo
Tak já vodě odolnou xperii teda nemám, ale nezlobil bych se kdyby ji přidali v nějaké z aktualizací která doufám ještě na mou Xperii s přijde..třeba zrovna na verzi 4.2.2 ale úplně nejvíc bych ocenil kdyby mi přidali tu novou funkci pro spárováni s dual shockem 3 kterou mám dojem disponuje Xperia SP.
Aleš
Znamená to, že se Zetkem by se teoreticky dalo fotit pod vodu?
...
Tak na také Touchblocky už v Google Play dávno sú.
Ivan
nevite neco o konferenci sony v parizi 4.7. ? nikde o tom nic neni...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze