Sony použije SoC od MediaTeku alespoň v pěti nových modelech

33

Sony se nechalo slyšet, že v roce 2015 chce použít SoC od MediaTeku alespoň v pěti nových zařízeních, čímž by japonská společnost doplnila model Xperia C, který již procesor od MediaTeku používá. MediaTek však vyrábí hlavně SoC pro nižší a střední třídu, takže se dá očekávat více modelů pro širší veřejnost.

Sony má údajně zacíleno na procesory od společnosti MediaTek, která se zaměřuje hlavně na střední a nižší třídu. Údajně má dojít k představení pěti nových modelů s procesory od tohoto výrobce během roku 2015. U těch se také počítá s podporou LTE sítí, takže bychom se mohli dočkat levných a menších smartphonů s podporou LTE.

MediaTek bude v roce 2015 zásobovat Sony

Bohužel, nejsou známé žádné konkrétní informace o chystaných telefonech a budeme si muset počkat, co Sony připravuje. MediaTek se tak dále rozrůstá jako jeden z hráčů na trhu s mobilními čipsety a hledá nové partnery, které by zásoboval svými výrobky.

Zdroje: phonearena.com, gforgames.com, appledaily.com

Diskuze ke článku
Velda
"Údajně má dojít k představení pěti nových modelů s procesory od tohoto výrobce během roku 2015."
Sony určitě procesory MediaTeku nepoužije. Je k tomu jednoduchý důvod, totiž MediaTek žádné procesory nedělá ;-)
Tak snad už to autor příště napíše správně. :-)
Jakub Louthan (Firo)
Jakub Louthan (Firo)
Takovej šmejd. Sice se jedná o levné řešení, ale takový snapdragon 400 nebo S4 play/pro/plus není špatný procesor. To by se spíš hodilo HTC jehož modely jsou HW nic moc a cena je taková že je lepší si pořídit buď loňskou vlajkovou loď nebo si připlatit za něco jiného (HTC one mini 2 a LG G3).
red
Mali by už radšej vydať opravnú aktualizáciu na Xperiu Z....
maws
neumí ani funkčně vyladit Z1 a cpou si tam ještě CPU od Krumpltekeku Sony hodně kleslo

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze