Sony popírá, že chce skončit se smartphony

58

Kolem mobilní divize japonského výrobce padají v poslední době silná slova. Poté, co se po restrukturalizaci propadl do červených čísel, se mluvilo o ukončení výroby telefonů. Nyní firma otočila rétoriku o sto osmdesát stupňů a naopak slibuje expanzi a staví dokonce novou továrnu.

Na začátku října se Kazuo Hirai, generální ředitel Sony, nechal slyšet, že dává mobilům Sony ještě jeden rok. Tato doba je prý dostatečná, aby se divize dostala do zisku. Jinak bude potřeba zvažovat nejrůznější alternativy, a to včetně jejího úplného zrušení.

Naprosto odlišné zprávy ale přicházejí z Taiwanu. Tamní ředitel Sony Jonathan Lin řekl po schůzce s ředitelem mobilní divize Hiroki Tokoim, že Sony v žádném případě výrobu mobilů neukončí. Naopak se soustředí na budování technologického náskoku před konkurencí. Společně pak zahájili prodej modelu Z5 Premium na tchajwanském trhu.

Sony

Mohlo by se zdát, že se jedná pouze o prázdná slova dvou manažerů Sony, kteří jsou navíc v organizační struktuře pod autorem původního výroku, ale na podporu jejich slov se objevují i hmatatelné důkazy. Tím je především investice několika miliard jenů do továrny v thajské provincii Pathum Thani. Poslední továrnu na výrobu telefonů přitom Sony otevírala před dlouhými dvaceti lety v Pekingu.

Zdroje: focustaiwan.tw, gsmarena.com

Diskuze ke článku
JaroB
A neprajníkom zmizol úsmev z tváre :) Je to skvelá správa a hlavne treba rýchlo reagovať na zmeny trhu a technológií. V blízkej budúcnosti očakávame telefóny s lepšími displejmi,kamerami http://www.phonearena.com/news/Sony-denies-it-will-exit-mobile-says-phones-with-better-screens-improved-cameras-and-better-user-experience-are-coming_id75035
blue.sun
:-D :-D :-D A proto Z5 :-D :-D :-D
Richy
Vyznavači Pyčungu se už začínají projevovat. Sony vyvijí pro Apple Disleje(JDI) a fotoaparáty. Samsung šel do prdele, protože neumí ani procesory, které žerou a přehřívají se. Je čas aby Samsung ztratil prestiž a ta připadla jiným.
jakub
Sony fandím. Ale bohužel všechny zabíjí čína. Jediný snad apple by dokázal mít vlastní továrny mimo čínu ale i ten chce co nejvíc vydělat. Jeden z důvodů je, že má vlastní ekosystém, co nedokáží čínští výrobci zkopírovat a prodat ve světě. Ostatní s androidem musí zápasit a prohrávají s cenou. Každý vidí dobře vybavený telefon za pár korun co si ale sony s vlastním drahým vývojem prostě musí nechat zaplatit a ani zákazníci co by na to měli, rači slyší na nižší cenu. Bohužel, když začíná zpomalovat čínská ekonomika tak se v brzké době nic nezmění.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze