Sony Ericsson Z770i: bezprostřední víkendový blog

1

Mezi zapůjčenými prototypy uvízlo také mobilní véčko Sony Ericsson Z770i, které bylo představeno na MWC kongresu v Barceloně před měsícem. Do tohoto článku budeme postupně přidávat postřehy a informace. Aktualizováno ve 22:15

Chcete se nás na něco zeptat? Zajímá vás chování určité funkce? Otázky nám můžete pokládat přímo do diskuze pod článkem. Odpovědi pak naleznete v pravidelných příspěvcích v tomto článku.

Jedná se o prototyp s nefinální verzí firmwaru. Vlastnosti a chování jednotlivých funkcí tak nemusí být konečné.

Design a konstrukce: kovový miláček - 13.3. - 23.00

Telefon se vyznačuje předním kovovým krytem, ze kterého vystupuje 2 Mpx fotoaparát a displej, který ovšem při vypnutí působí spíše jako zrcátko. Dá se říci, že tvarově se tento model opravdu povedl, snadno jen uchopíte do ruky, ze které vám nebude nijak vyklouzávat. Skvěle vyřešené je umístění zdířky pro konektor, která se nalézá na levém boku v horní části, tedy v části, kde již nedržíte prsty telefon.

Klávesnice: jednolitá oblast - 13.3. - 23.00

Jednotlivá tlačítka nejsou nikterak vyzvednutá nad úroveň povrchu, s takovýmto řešením jsme se setkali již u modelu W950i. Plocha s tlačítky se chová jednolitě, avšak mačkání na tlačítka je jednoduché a bezproblémové. Dostatečné osvícení zajišťují béžové křivky kolem každého tlačítka, kterými prosvítá světlo z diod pod klávesnicí.

Displej: ano, to je ono - 14.3. - 8.30

Kvalitní displej s úhlopříčkou 2,2 palce tvoří jednolitou plochu s otevírací částí telefonu. Nad ním se tyčí dvě gumové zarážky, které chrání displej před dotykem s druhou částí telefonu při zavření. U displeje lze tak jako u jiných modelů nastavit hodnotu jasu, na druhou stranu postrádáme hodiny úsporného režimu, ty již nadobro vymizely z nových telefonů výrobce. Čitelnost displeje je výborná, avšak při vypnutém podsvětlení si toho příliš nepřečtete.

Vnější displej umí zobrazovat kromě času i další užitečné informace. Při příchozím volání zobrazuje jméno toho, kdo vám volá. Poté zobrazuje nepřijaté hovory, příchozí sms, stav baterie, signál sítě, při připojení sluchátek jejich název. Nechybí ani aktuálně hrané skladby přehrávačem, i ty se vždy zobrazují. Lze jej snadno aktivovat postraními tlačítky hlasitosti.

Baterie a výdrž: 930 mAh bez výhrad - 14.3. - 9.15

Telefon bude dodáván zřejmě s Li-Pol baterií BST-38 o kapacitě 930 mAh. Na běžnou práci by vám nějaký ten den měl vydržet, pokud ovšem budete poslouchat hudbu nebo dokonce využívat mapy od Googlu, spotřeba půjde rapidně nahoru. Zatím jsme po stránce výdrže rozhodně mile překvapeni.

Paměť, paměťové karty: stále jen Memory Stick Micro - 14.3. - 9.30

Vnitřní paměť telefonu činí 32 MB a je dále rozšiřitelná paměťovými kartami typu Memory Stick Micro (výrobce uvádí až 8GB). My používáme 2 GB kartu, která funguje bezproblémově. Trochu nás mrzí, že se výrobce neodhodlal k podpoře karet typu microSD, jako tomu je u modelu K850i. Slot na kartu se nachází na pravém boku telefonu a je zakryt gumovou krytkou.

Přehrávač hudby: mám MegaBass, přitom nejsem Walkman - 14.3. - 8.15

Pryč je éra, kdy jsme nalézali zesílení basů, známé pod názvem MegaBass, jen u modelů řady Walkman. Model Z770i je toho jasným důkazem. Má plnohodnotný přehrávač, který je k nerozeznání od toho ve Walkmanech.

Témata ke stažení - 15.3.2008 - 22:00

Nyní se již vrhneme na to nejzajímavější, tedy software telefonu. Můžete si stáhnout čtyři témata, která jsou v Sony Ericssonu Z770i defaultně nainstalována. Především schéma s názvem Maple je velice zdařilé.

Článek budeme v průběhu víkendu aktualizovat o další poznatky

Diskuze ke článku
dave
Dobry den. Zajimalo by me, zda se na vnejsim displeji objevuje jmeno volajiciho, nebo co vlastne displej umi zobrazovat krome casu? Dalsi otazka se tyka citelnosti displeje. Je mozne jej precist i bez podsviceni?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze