Sony Ericsson XPERIA X2: nový samuraj na scéně

Sony Ericsson konečně představil dlouho očekávanou novinku řady Xperia. X2 nabídne 8,1 Mpx fotoaparát, operační systém Windows Mobile 6.5 a mnoho dalšího. Chybět opět nebude funkce panelů, známá již z předchůdce X1.

Dnes si pro nás Sony Ericsson přichystal dlouho připravovanou novinku - model Xperia X2. Mnoho fanoušků se po dlouhém čekání konečně dočkalo.

Sony Ericsson Yari

Sony Ericsson Xperia X2 je výrobcem prezentován jako telefon navržený pro všechny, kteří chtějí být stále ve spojení, a to jak v pracovním, tak v osobním životě. Proto přichází s nekompromisní výbavou, kterou se snaží vyhovět požadavkům každého člověka.


Xperia X2 na oficiálních fotografiích

Celý telefon poběží na nových Windows Mobile 6.5, kde navíc bude nainstalována i sada Microsoft Office Mobile pro snadnou editaci a prohlížení dokumentů. Telefon dostal novou funkci SlideView, která umožní rychlý přístup ke všem důležitým funkcím a věcem, jako jsou kontakty, zprávy, multimédia a mnoho dalšího. Jakožto zástupce řady Xperia bude mít X2 rovnou 14 předinstalovaných Xperia panelů a dalších 16 si uživatel bude moci stáhnout. S Xperia panely se snadno dostanete ke službám Skype, Google, CNN nebo Windows Live.

Jak jsem již uvedl, výbava se vyhoupla opravdu vysoko. Dotykový displej o úhlopříčce 3,2 palce zobrazí 65 tisíc barev. 8,1 Mpx fotoaparát disponuje tradičně automatickým ostřením a přisvětlovací LED diodou. Nechybí zboku vysouvací QWERTY klávesnice pro pohodlné psaní. Celý telefon je zabalen do rozměrů 110 x 54 x 16 mm a vešel se do hmotnosti 115 gramů. Vestavěná paměť se zastavila na hodnotě 110MB a telefon pojme paměťové karty microSD až do velikosti 16 GB. Představeny byly dvě barevné varianty - Elegant Black a Modern Silver. Start prodeje v ČR je naplánován na listopad tohoto roku za cenu 17 490 Kč. Doufejme, že se začátek nebude posouvat, jako tomu bylo u předchůdce.

Technické parametry - Sony Ericsson XPERIA X2

Rozměry 110 x 54 x 16 mm
Hmotnost 115 gramů
Konstrukce klasická s boční vysouvací QWERTY klávesnicí
Sítě GSM / GPRS / EDGE: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
UMTS / HSPA: 850 / 1900 / 2100 MHz
Displej 3,2 palce, 65 tisíc barev, dotykový
Paměť vestavěná 110 MB
paměťové karty microSD do kapacity 16GB (přiloženo 4GB)
Operační systém Windows Mobile 6.5
Organizační funkce Adobe PDF Reader, budík, kalkulačka, kalendář, mód letadlo, Microsoft Office Mobile, poznámky, stopky, časovač
Multimédia přehrávač Windows Media� Player, Bluetooth A2DP profil, PlayNow™ arena, Stereo reproduktory, 3D hry, Aplikace YouTube™
Fotoaparát 8.1 Mpx fotoaparát, automatické zaostřování, LED dioda, 16x digitální zoom, geo tagging, stabilizátor obrazu, nahrávání videa
Datové funkce Bluetooth 2.0, GPRS, EDGE, 3G, HSDPA
Baterie a výdrž Doba hovoru: až 10 h (GSM) / 6 h (UMTS)
Pohotovostní režim: až 500 h (GSM) / 640 h (UMTS)
Cena a dostupnost listopad 2009
17 490 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze