Sony Ericsson Spiro: nový levný Walkman

2

Sony Ericsson pokračuje v představování nových telefonů. Po několika "chytrých" modelech se na svět dostaly i dva telefony, které rozšíří oblíbenou řadu Walkman. Levnější z dvojice vysouváků dostal název Spiro a láká na propojení se sociálními sítěmi či přítomnost standardních konektorů.

Řada Walkman v předchozích letech získala mnoho skalních příznivců. V poslední době však ruku v ruce s problémy Sony Ericssonu, popularitu ztrácela. Zapříčinila to i pauza v představování nových modelů. Spekulovalo se i o konci Walkmanů. Naštěstí se nic z toho nepotvrdilo a Walkmany se vrací v plné síle. Jako první si představíme levnější a méně vybavenější model Spiro.

Novinka sází na vysouvací konstrukci, malé rozměry a nízkou hmotnost. Konkrétní čísla naleznete v přehledné tabulce na konci tohoto článku. Po designové stránce model trochu připomíná dřívější vysouváky z této hudební řady. Výrobce opět vsadil na oblé rozměry a speciální znaky na hlavní čtyřsměrné klávese. Při prvním pohledu na Spiro se mi vybavil starší Walkman W395.

TIP: soutěžte na mobilenet.cz a vyhrajte Sony Ericsson Satio a další ceny!

Výbava mnoha změn nedoznala. Displej narostl na 2,2 palce a nabízí klasické rozlišení 240 x 320 pixelů. Trošku nemile překvapila interní paměť, která nabízí pouze 5 MB prostoru. Naštěstí je možné rozšíření o paměťové karty microSDHC až do kapacity 16 GB. Lze předpokládat, že nějaká karta bude rovnou přibalena v základním balení. V úvodu avizovaná provázanost se sociálními sítěmi je řešena formou speciálních aplikací pro Facebook a Twitter.

Hudební funkce bychom mohli začít fanfárou. I do nižší třídy Sony Ericsson proniká klasický konektor 3,5 mm jack. Snadno si tak připojíte vlastní sluchátka. Přehrávač Spiro zdědí například z modelu Yari. Přítomna bude i oblíbená funkce TrackID. Krom klasického hudebního konektoru na těle telefonu objevíte i microUSB zdířku. Krom tohoto spojení se můžete spolehnout i na bezdrátové Bluetooth. Nižší kategorie telefonu se podepsala na absenci sítí třetí generace. Na internet si tak budete muset vystačit pouze s dvojicí GPRS / EDGE.

Sony Ericsson Spiro bude v České republice dostupný od července 2010 v jedné barevné variantě Contrast Black. Cena prozatím oznámena nebyla.

TIP: soutěžte na mobilenet.cz a vyhrajte Sony Ericsson Satio a další ceny!

Technické parametry

Rozměry 90 x 48 x 17 mm
Hmotnost 90 gramů
Konstrukce vysouvací
Sítě GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900
Displej rozlišení QVGA (240 x 320 px), 262 tisíc barev, úhlopříčka 2,2"
Paměť 5 MB + paměťové karty microSDHC
Otevřený operační systém ne / (vlastní UI Sony Ericsson A200)
Organizační funkce Budík, kalkulačka, kalendář, letecký mód, poznámky, stopky, časovač
Multimédia hudební přehrávač (podpora MP3/AAC/AAC+/eAAc+), FM rádio s RDS, přehrávač videa, Java 2.0, Flash Lite 2.0, internetový prohlížeč Obigo Q7
Fotoaparát 2 Mpx fotoaparát
možnost nahrávat videa
Datové funkce USB (microUSB), Bluetooth 2.0
GPRS / EDGE
Baterie a výdrž Doba hovoru: ?
Pohotovostní režim:?
Cena a dostupnost ? Kč
červenec 2010
Diskuze ke článku
asdfgh
proc v cesku zas jenom v cerne barve ??? to sou su__ni ty pi_o
qndreq
sám jsi su__n ty pi_o ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze