Sony Ericsson Naite: zelená novinka GreenHeart

1

Sony Ericsson dnes představil nový telefon z ekologické a k přírodě šetrné řady telefonů GreenHeart. Novinka je vyrobena z 50% z recyklovaných plastů a nabídne 2 Mpx fotoaparát, paměťové karty microSD, FM rádio s RDS nebo 3G včetně HSDPA,.

Telefony z nové řady GreenHeart™ se vyznačují zejména značným použitím recyklovaných materiálů, úsporných technologií a chytrých řešení, všeobecně snižujících ekologickou zátěž. Sony Ericsson u svých prvních telefonů se zeleným srdcem udává, že mají až o 15% nižší celkovou stopu CO², než běžné telefony.

Naite konkrétně šetří použitím pouze elektronického manuálu, čímž se snížila spotřeba papíru na jedno balení telefonu o 90%. Díky menšímu balení se pak sníží emise při převozu. Telefon je z velké části (kolem 50 %) vyroben z recyklovaných plastů a přiložena je též úsporná, nízkoenergetická nabíječka.


Sony Ericsson Naite - oficiální fotografie

Pojďme se nyní podívat na funkce nového Sony Ericssonu, který disponuje rozměry 108 x 47 x 12.6 milimetrů a hmotností 84 gramů. Designově i funkčně se jedná o klasický Sony Ericsson nižší střední třídy, kterých jsme v uplynulých měsících i letech věděli spoustu. Výbava proto nijak nepřekvapí. Nechybí QVGA displej se zobrazením 262 tisíc barev, 100 MB vnitřní paměti a slot pro paměťové karty. V duchu dalších novinek však zapomeňte na Memory Stick Micro, telefon si poradí pouze s microSD kartami. Potěší podpora sítí 3.generace UMTS, a to včetně HSDPA.

Sony Ericsson Naite nabídne běžné funkce, čítající 2 Mpx fotoaparát, hudební přehrávač, FM rádio s RDS, Javu nebo přehrávač YouTube. Specialitou bude aplikace Ecomate s kalkulátorem uhlíkové stopy. Z datových funkcí nechybí Bluetooth, EDGE, ani HSDPA. Více informací o výbavě naleznete v tabulce níže.

Sony Ericsson Naite bude v České republice dostupný na podzim tohoto roku. Stanovena však zatím nebyla cena.

Technické parametry - Sony Ericsson Naite

Rozměry 108 x 47 x 12.6
Hmotnost 84 gramů
Konstrukce klasická
Sítě GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 MHz, UMTS/HSDPA 2100 MHz
Displej TFT, rozlišení QVGA (240 x 320 px), 262 tisíc barev
Paměť 100 MB + paměťové karty microSD
Otevřený operační systém ne / (vlastní UI Sony Ericsson)
Organizační funkce Budík, kalkulačka, kalendář, letecký mód, poznámky, stopky, časovač
On-line funkce Webový prohlížeč NetFront™ , RSS čtečka Google™ search, Google Maps, YouTube, e-mailový klient
Multimédia hudební přehrávač (podpora AMR, AMR-WB, MIDI, MXMF, MP3, AAC, MP4/M4A/3GP/3GA(AAC, AAC+, eAAC+, AMR, AMR-WB), FM rádio s RDS, přehrávač videa, Java 2.0, Flash Lite 2.0, internetový prohlížeč, YouTube, aplikace Ecomate s kalkulátorem uhlíkové stopy
Fotoaparát 2 Mpx fotoaparát
nahrávání videa
Datové funkce USB, Bluetooth 2.0
GPRS / EDGE, 3G (UMTS, až 384 kb/s), HSDPA
Baterie a výdrž
Doba hovoru: až 9 hodin 40 minut(GSM)
Pohotovostní režim: až 380 hodin (GSM)
Cena a dostupnost ?
podzim 2009