Sony Ericsson Aino a jeho problémy s displejem - pouhá fáma

6

Před několika dny se objevily informace o softwarových problémech dlouho očekávaného modelu Satio. Nyní se vyrojily informace, že problémům podlehl i další model Aino. Nicméně velmi záhdy se ukázalo, že jde o prachobyčejnou fámu.

Stejně jako v případu Sony Ericsson Satio, i model Aino je stahován z prodeje na britských ostrovech. Důvodem jsou množící se potíže s dotykovým displejem, což prakticky znemožňuje ovládání multimediální nabídky telefonu. Je to v každém případě obrovská škoda, zejména co se Aina týče. Už tak kontroverzní přístroj si totiž své zákazníky hledal jen obtížně. Podobně závažný problém mu na popularitě rozhodně nepřidá. V dalších zemích se zatím podobné problémy neobjevily a nesetkali jsme se s nimi ani my při testování.

TIP: přečtěte si naši podrobnou recenzi Sony Ericssonu Aino

Naštěstí Sony Ericsson pro britských trh chystá vydat důležitý update firmwaru. Ten nejen že odstraní problémy s dotykovým displejem, ale měl by také zrychlit celý telefon.

Aktualizace

Záhy poté, co celý svět obletěly tyto znepokojivé zprávy, následovalo oficiální vyjádření, které vše vyvrátilo. Sony Ericsson Aino žádnými závadami netrpí a rozhodně není v plánu ho v nějaké zemi stahovat z prodejních pultů.

zdroj: engadget.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Dan
Mám AINO cca 3 tyzdne. Vsetko bolo fajn, az pokým som neurobil update firmware. Po asi dvoch dnoch sa zacali problémy s dotykovým rozhranim. Absolutne nereaguje..... Co teraz?
Senda
Tak jsem si myslel,že to je fáma a bohužel po 3 týdnech používání telefonu je displej také nepoužitelný pro dotykové ovládání. Nejdříve stačilo telefon jen restartovat,nyní už nepomůže ani přehrání softu:-( musí do servisu. Na netu jsem našel i hodně článků o tomto problému a opravdu tím trpí téměř snad všechny Aina. Nejhorší je,že jakmile telefon uzavřu,tak se rozsvítí a přepne se na dotykové rozhraní, jenže už nechce bohužel zhasnout. Takže je opravdu uplně nepoužitelný.
Iffka
tento telefon mam od novembra a uz bol 4krat v servise.... bohuzial nedokazem ho vyreklamovat lebo mi ho stale vracaju zo servisu,ze "reklamovana vada sa neprejavila"...
Telefon je maximalne nepouzitelny a este mi ho aj poskodili... a nezmozem nic... zatial.
Cize je to aj v inych krajinach ako na britskych ostrovoch.... :-(((
Ale iba na Slovensku sa toto moze diat, ze vam ani VASE vlastne peniaze nevratia... "pani podnikatelia"
Iffka
neviem kde si ho kupoval ty ale je v BA v znackovej predajni SE,kludne ho daj reklamovat ale ja som to urobila uz 4krat stale mi ho vracaju. Ak uspejes pri reklamacii daj mi prosim vediet ake paky si pouzil... Mne zatial nepomohlo ani rozculovanie...ani prosba... momentalne mam v plane nejake pravne tahy.. tak uvidim ako dopadnem... jedine co viem, ze po tychto skusenostiach SE uz nikdy a ze som uz minimalne 100krat olutovala ze som zan vyhodila 400evri.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze