Sony bude vyrábět smartphony za každou cenu, sdělil CEO společnosti Kenichiro Yoshida

27
Sony bude vyrábět smartphony za každou cenu, sdělil CEO společnosti Kenichiro Yoshida
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Sony zůstane u výroby smartphonů rovněž z toho důvodu, že samo vyrábí množství komponent pro chytré telefony
  • Nejznámější jsou pravděpodobně senzory fotoaparátů, které najdeme i u nejlepších fotomobilů současnosti

Nedávno zvolený CEO Sony, Kenichiro Yoshida, je, co se týče budoucnosti smartphonů značky, poměrně optimistický. Podle Reuters uvedl, že Sony vnímá smartphony jako hardware spadající do kategorie zábavy, a představuje tak důležitou komponentu k udržení dosavadního brandu.

Asi vám nemusíme připomínat, že bývalá mobilní divize, která se nedávno sloučila s televizní a audio divizí, byla dlouhodobě ztrátová. Přesto v roce 2015 Hirai prohlásil, že firma bude i nadále vyrábět smartphony kvůli zachování know-how uvnitř společnosti a pro jeho využití u dalších komunikačních zařízení. Yoshidovy plány tak korespondují s předchozím postojem Hiraiho a na plánech Sony se tedy nic nemění.

Současný CEO zároveň poukazuje na to, že mladší generace již nesleduje televizi a nejdůležitější zařízení pro ně častokrát představuje právě smartphone. K rozhodnutí i nadále vyrábět smartphony navíc přispívá fakt, že Sony vyrábí množství komponent, z nichž možná úplně nejznámější jsou senzory fotoaparátů, které můžeme vidět u množství světových výrobců, mezi nimiž najdeme i jedny z nejlepších fotomobilů současnosti. Jestli se podaří zvrátit situaci nové Sony Xperii 1, kterou jsme si již u nás v redakci mohli osahat, se však teprve uvidí.

Diskuze ke článku
Sony
A dál je budeme dělat tak, že se nebudou prodávat. Ale pořád budeme vyrábět... Nevím jestli nekoukají na konkurenci, každopádně do potřeb lidí se absolutně netrefují.
Blue Sun
Blue Sun
Tak ať je dělají pořádně a ne, že nová generace bude mít parametry té minulé jen v jiném těle.
Carda
Docela odhodlání na tož že teď budou dělat jen ty ultranudle :D Největší fail v historii mobilních telefonů dělaný přímo na 16:9 videa :D
pikatchu
cesta do pekla je dlazdena dobrymi umysly...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze