Skype for Web se obejde bez desktopového klienta

Při komunikaci přes Skype, ať již v podobě textového chatu, hlasových hovorů nebo videohovorů, se již obejdete bez nainstalovaného klienta nebo aplikace. Microsoft představil Skype for Web, který běží v okně prohlížeče. Podporovány jsou v beta verzi všechny prohlížeče, včetně Internet Exploreru, Chrome, Firefoxu a Safari, na Windows a OS X.

Stačí se přihlásit k profilu a okamžitě budete mít přístup ke všem osobním údajům profilu a ke všem kontaktům a historii. V beta verzi sice budete muset před prvním hovorem stáhnout malý plugin, ale Microsoft chce v budoucnu odstranit i tuto poslední překážku k tomu, aby byl Skype for Web zcela nezávislý na spouštěném systému. Jednoduše tak spustíte Skype například na dovolené v internetové kavárně. Problémem je zvýšená spotřeba energie v OS X a dlouhý čas nutný k připojení odchozího videohovoru.

Skype for Web

Někteří uživatelé již mohou Skype for Web využívat. Jestli jste mezi nimi zjistíte po přihlášení na webu skype.com. Další se dočkají v následujících týdnech a u všech by tato funkce měla být aktivovaná během několika měsíců.

Zdroje: blogs.skype.com, pocket-lint.com, windowscentral.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze