Skype 4.0 pro Android: klíčová aktualizace je tu

28

Skype, populární mobilní aplikace pro textový, hlasový a video chat slaví v těchto dnech rámci svého působení na platformě Android významný úspěch, týkající se počtu stažení. Při té příležitosti Microsoft připravil pro Skype významnou aktualizaci.

Skype touto dobou dovršil hranici 100 miliónů stažení. Microsoft si od nové, významné aktualizace svého vlajkového on-line komunikátoru slibuje především další zvýšení statistických čísel hlavně na úkor silné konkurence v podobě WhatsApp, Viber a především Google Hangouts.

Tip: přečtěte si také článek - Vyzkoušeli jsme Google Hangouts pro telefony a tablety

Nová verze Skypu, označená jako 4.0 přináší zcela přepracované UI. Rozdílů si všimnete hned na první pohled. Vše je jednodušeji umístěno pro co největší uživatelský komfort. Nová verze svým vzhledem hodně připomíná desktopový Skype na Windows 8 s Modern UI. Celkovým záměrem vývojářů bylo právě více sjednotit podobu programu napříč všemi platformami.

Celkové zjednodušení ovládacího prostředí je však možná až příliš vysoké. Například menu nastavení je schováno tak důkladně, že jsme jej sami objevili až asi po půl hodině používání aplikace. Pro jeho vyvolání musíte nejdříve kliknout na ikonku svého profilu s fotografií, která se nachází v pravém horním rohu. V následně vyvolaném lakotu s informacemi o vás kliknete na tlačítko kontextové nabídky, které obsahuje kýženou položku „Settings“. Jinak v běžném prostředí se seznamem kontaktů a podobně kontextové tlačítko obsahuje pouze volby přidat kontakt a telefonní číslo.

Oficiální promo video

Aplikace ale s novým updatem získala i další vylepšení. Řeč je především o optimalizaci – nově by měl být Skype rychlejší a hlavně s ohledem na výdrž dnešních smartphonů a tabletů také méně energeticky náročný. Daleko méně často by se pak uživatelé měli setkávat s různými chybami, problémy s nestabilitou a podobně.

Nový Skype 4.0 mohou stahovat všichni majitelé zařízení operačním systém Android 2.3.3 a vyšším. Ohledně aktualizace verze pro iOS zatím nepadlo ani slovo. Nicméně představitelé Microsoftu jasně uvedli, že chtějí sjednocovat vzhled a funkce všech verzí na nejvyšší možnou míru. Aktualizace pro iOS se dá tedy očekávat relativně brzy.

Stáhnout Skype

Google Play (zdarma) App Store

Zdroje: androidcentral.com

Diskuze ke článku
Velda
Jak je to s náročností Androidového Skypu? Míním hlavně 3 body:
1.) Aplikace je aktivní, jaký potřebuje výkon, aby byla plynulá a kolik RAMky sežere a potřebuje.
2.) Není aktivní, ale běží na pozadí. Kolik žere RAMky, případně procesorového času.
3.) Hovor přes EDGE už je použitelný? Mám za to, že Skype už začal používat SILK a ten by to měl utáhnout. :-)

Díky za případné odpovědi. :-)
PanO
Když slaví ten úspěch, tak by mohli vydat aktualizaci i na symbian. :-)
Milan
To rozhraní musel navrhnout dement. Něco tak neintuitivního... Zkuste najít nastavení nebo se jen odhlásit (a přihlásit na jiný účet). Oni snad nemají soudnost... :-(
Nigfire
Stejnej shit jak předtím, podpora push notifikací nikde, je to pomalé, zalagované a žere to ukrutný množství operační paměti. Za mě palec dolů

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze