Skvělá zpráva, Google Navigace bude fungovat offline

9

K velmi významnému kroku přistoupil softwarový gigant Google. Své mapové podklady totiž nově obohatil o možnost offline navigace a také offline vyhledávání. Tato novinka tak mapy Googlu posouvá na zcela novou úroveň a dělá je mnohem použitelnějšími.

Google logo 2015

Prvně jsme o celkové možnosti využívat mapy a navigaci offline slyšeli na květnovém Google I/O. Po půl roce přivádí Google vše k životu pro všechny uživatele. Sám totiž uvádí, že na 60 % území naší planety není žádné internetové připojení a doposud by tak nebylo možné Google Mapy řádně využívat. Abychom byli přesní, doposud jste si mohli dočasně stáhnout vybrané úseky map a ty následně prohlížet offline. Ale nic víc. Nově se nyní do offline režimu překlápí i navigace s vyhledáváním. Jednoduše si vyberete lokalitu, přejdete do menu a vyberete tlačítko +. Další možností je například vyhledat stát či město a následně jen stisknout Download.

Google Mapy

Pokud budete mít oblast uloženou v telefonu, nemusíte při projíždění řešit, zda je zde kvalitní či alespoň nějaké připojení k internetu. I bez něj totiž budete moci naplánovat trasu či hledat body zájmu. Ty budou ale omezeny jen na nejnutnější informace, jako je otevírací doba a základní kontakt. Google prozatím nechce, aby bylo nutné stahovat příliš mnoho dat pro použití offline. Z tohoto důvodu je v offline režimu dostupná jen automobilová navigace a chybí například i dopravní situace. Ty navigace načte například ve chvíli, kdy byste se dostali ke kvalitnímu připojení. Nativně bude vše nastaveno tak, že další části map, doplňující informace, či cokoliv jiného se bude stahovat jen když budete na Wi-Fi.

Google Mapy

Google postupně aktualizuje svou aplikaci Mapy, kde najdete i navigaci, a pokud k vám ještě nedorazila, můžete ji očekávat v následujících dnech. Prozatím jde o verzi pro Android, avšak nijak pozadu by neměla být ani verze pro systém iOS.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: googleblog.blogspot.cz

Diskuze ke článku
ANO
A co verze pro windows phone? Ne, pockat, my mame uz roky offline HERE+ mapy a navigaci:o)
no
to je sice hezký jenomže dokud nebude mít google možnost stáhnout offline celej stát namísto nějakýho obdélníku tak to bude na nic
Fífa Raver Kerhart
Fífa Raver Kerhart
Ty kravo, tleskam. To co máme na Nokii cca 19 let ma ted android také. Wow, such inovation. Many lag.
htcjirka
htcjirka
To co je desítky let bežné má nyní i Google, gratuluji, to je pomalu na oslavu, že se reklamosystem něco takového naučil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze