Skleněná Xperia Z zvládne i půlmetrový pád. Tady je důkaz! (video)

13

Zalíbila se vám Xperia Z, nově představená vlajková loď výrobce Sony, ale máte strach, že její z velké části sklem pokryté tělo se snadno rozbije? V následujícím videu uvidíte, že váš strach není úplně oprávněný.

Sony se u své vlajkové lodi mezi smartphony v letošním roce rozhodlo použít stejný designový prvek, jako Apple u iPhonu 4/4S, tedy skleněné krytí nejen displeje, ale i zad telefonu. Několik týdnů po zahájení prodeje zmiňovaných iPhonů jste na YouTube mohli najít několik videí, ve kterých lidé pouštěli telefony na zem z relativně malé výšky a skleněné krytí nikdy nevydrželo. Mnoho z vás čtenářů tedy vyjádřilo obavu, zda se podobná situace nebude opakovat i u Sony.

Xperia Z je pracho a vodotěstná. Co ale pády na tvrdou zem?

Preview: Sony Xperia Z: multimediální zázrak s FullHD displejem

Napovědět může video polského blogu komorkomania.pl. Autoři navštívili stánek Sony na CESu, kde si s novými Xperiemi mohly pohrát. Při prvním seznamování s Xperií Z je napadla stejná otázka - jak je na tom kvalita skleněných částí? Po domluvě s hosteskami na stánku vyzkoušeli klasický test, tedy volný pád na tvrdý povrch ze zhruba půlmetrové výšky. Obou testovaným přístrojům se nic nestalo, a bezprostředně poté byly podrobeny ještě banální zkoušce voděodolnosti v akváriu s vodou.

Video

Sony se následně na svém Twitteru po dotazech mnohých fanoušků vyjádřilo, že tvrzené sklo odpovídá specifikacím známých řešení Gorilla Glass a Dragon Trail. I když je tedy Xperia Z skleněná, něco by měla vydržet.

Technické parametry Sony Xperia Z

Kompletní specifikace
Konstrukce139 × 71 × 7,9 mm, 146 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Pro APQ8064, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 330 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:00 hodin
Dostupnostbřezen 2013,

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
Martin
To by me zajimalo jak jste prisly na toho pul metra ten borec mel minimalne 1,8m a kdyz telefon pustil nazem mel ho v urovni prsou coz znamena ze to poustel na zem nejmene 1,4m...
Velda
Tak to je moc fajn. :-)
Otázka je, kde je ta hranice a jak často by to takové pády vydrželo. Myslím si, že od klasických plasto/kovů to bude mít ještě daleko.
stepo
Super taky si ale říkám kde borec co psal tento článek vzal ten půl metrů? Bylo to tak 1,5-1,7 každopádně je moc dobře že Sony dělá kvalitnější přístroje než sám veliký Apple.jsem zvědavý co pak Sony představí na MWC v barceloně, to bude mazec.
nevadiii
Nooo, mne to prislo ako plastova podlaha alebo nieco z "maksieho materialu" ... jednoducho nieco na sposob skladaneho stanku alebo podia, otazne je, ako sa zachova pri pade na nejaky beznejsi material na ktory maju tieto telefony vacsiu tendenciu padat ... napr beton.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze