Síť SIGFOX pro Internet věcí pokrývá už 3 300 měst a obcí v ČR

3

Datová síť SIGFOX pro Internet věcí pokrývá ode dneška již 3 300 měst a obcí České republiky. Společnosti SimpleCell, která tuto síť buduje, se tento milník podařilo překročit za pouhý měsíc a půl od oficiálního spuštění sítě.

Společnost SimpleCell spustila datovou síť SIGFOX 15. února tohoto roku. Za necelé dva měsíce se síť budovaná ve spolupráci s T-Mobilem rozrostla na více než 60 základových stanic. Nyní pokrývá signálem 3 300 měst a obcí České republiky, což je více než polovina z celkového počtu 6 245 míst plánovaného cílového pokrytí. Z 3 300 pokrytých obcí je 250 měst. O tom, že SimpleCell společně buduje síť pro Internet věcí s T-Mobile, jsme vás již informovali.

SIGFOX
Pokrytí sítě SIGFOX pro Internet věcí

Managing partner společnosti SimpleCell Pavel Sodomka podotýká: „Díky moc všem, kteří se podíleli na tom, že se nám během necelých dvou měsíců podařilo pokrýt více než polovinu České republiky. Domnívám se, že je to skvělý úspěch a skutečně si vážím osobního nasazení a nadšení všech zúčastněných.“

SimpleCell chce podle plánu pokrýt do konce dubna signálem všechna města nad 20 000 obyvatel a v průběhu května všechna okresní města České republiky.

Zdroje: Tisková zpráva