Šestkový Android by mohl na první Samsungy dorazit během února

7

Uživatelé telefonů Samsung již jistě netrpělivě vyhlíží aktualizaci na nejnovější Android 6.0 Marshmallow, na kterou čekají dokonce i nejdražší a nejvybavenější modely jihokorejského výrobce. Čekání by se nicméně dle posledních informací již mělo chýlit ke konci.

Samsung Galaxy S6 edge+

Jiskru naděje vykřesal únik dokumentu, na kterém je hrubý rozpis aktualizačního plánu nejlépe vybavených modelů od Samsungu. Pokud dojde k jeho potvrzení, mohou se na aktualizaci těšit nejprve majitelé dvou nejnovějších top modelů, kterými jsou modely Galaxy Note 5 a Galaxy S6 edge+. Oba by se nového Androidu měly dočkat během února. První jmenovaný nás však příliš nezajímá, neboť se neprodává v Evropě. Druhý je největším zástupcem řady S6 a ihned po něm přijdou logicky na řadu vlajkové modely Galaxy S6 a S6 edge. jejich termín je plánován na přelom února a března.

Samsung

Ve třetí vlně, která by měla proběhnout na přelomu března a dubna 2016, se na řadu dostanou již více než rok staré modely. Bývalá vlajková loď Galaxy S5 a také předchozí generace Notů, tedy Galaxy Note 4 a Galaxy Note Edge. O dalších modelech rozpis nehovoří a je dost možné, že se na ně ani nedostane řada. Každopádně i uniklý dokument je nutné brát s rezervou a současně nezapomínat, že příchod aktualizace se ve výsledku může i o několik týdnů lišit v závislosti na regionu či operátorovi.

Zdroje: mobipicker.com, androidcommunity.com

Diskuze ke článku
Martin
To hodně brzy :D lol
Matej Rajniak
Matej Rajniak
Pri Samsungu plati to iste ako pri inych vyrobcoch... Radsej neskor ale odladene... Mam momentalne S6 a lollipop ide pekne, neveril som ze mozem byt spokojny so Samsungom ale posnazili sa a nelutujem kupu :)
Xjxj
Lol :D to brzo :D Nexus FTW. Už si nedokážu ani představit, že bych měl na nejnovější verzi OS čekat třeba rok, než se výrobce uráčí na čistý Android naroubovat svoji nadstavbu s veškerým svým bloatwarem. Ne, díky. Čistý Android, nebo Cyanogenmod FTW. BTW, udivuje mě, že skupina vývojářů cyanogenmod a jiných CustomROM, kteří ROMky vytváří prakticky zdarma, nebo z donatů od uživatelů, jsou schopni vytvořit odladěnou ROM klidně pro několik let staré zařízení jen několik měsíců po uvedení zdrojových kódů systému, zatímco Samsung, HTC, či jiné nadnárodní korporace s milionovými rozpočty, nejsou schopni vydat nejnovější systém pro svůj nejnovější model často ani po 3/4 roce od uvedení zdrojových kódů.
Jirka
Teď mě zajímá co se tam změni na Samsungu. Vypadat to bude stejně a vzhled? To je slabost.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze