Šestipalcová Xperia XA Ultra od Sony míří na český trh, známe její cenu

22

Příznivci tabletofonů by měli zbystřit. Vyšší střední třídu velkých telefonů se chystá oživit novinka od Sony. Xperia XA Ultra již nabrala směr český trh, takže můžeme očekávat příchod smartphonu s šestipalcovým displejem, který postrádá boční rámečky.

Sony Xperia XA Ultra

Japonské Sony letos v květnu zahlásilo návrat mezi tabletofony a pod již postarší Xperii Z Ultra uvádí dalšího obra, kterým se stala Xperia XA Ultra. Hned na úvod však řekněme, že novinka není tak velká jako její starší sestra a výbava v současnosti také neatakuje absolutní špičku. Displej narostl na rovných 6 palců a disponuje plně dostatečným Full HD rozlišením. Lákadlem budou téměř nulové rámečky po stranách displeje. Zdá se také, že se výrobci podařilo omezit velké prostory nad a pod displejem. Hardware spadá do průměru vyšší střední třídy. Výkon zajišťuje osmijádrový procesor MediaTek P10 a 3GB operační paměť. Interní paměť poskytuje 16GB prostor, přičemž nechybí podpora paměťových karet.

TIP! Sony Xperia X Performance přichází, připravte si 20 tisíc korun

Sony Xperia XA Ultra

Novinka se bude snažit zaujmout i svými fotoaparáty. Na zadní straně se nachází snímač s 21,5megapixelovým rozlišením a nad displejem patrně nelze přehlédnout kamerku s 16 megapixely, které nechybí přisvětlovací LED dioda. Doplňme, že čelní kamerka se chlubí optickou stabilizací obrazu. Samozřejmostí je nasazení šestkového Androidu nebo bohaté nabídky konektivity v čele s úplnou podporou LTE. Sony Xperia XA Ultra se na českém trhu začne prodávat začátkem příštího týdne a její cena je nastavena na 11 499 Kč. Minimálně zpočátku budete moci vybírat jen z černé a bílé varianty.

Technické parametry Sony Xperia XA Ultra

Kompletní specifikace
Konstrukce164,2 × 79,4 × 8,4 mm, 202 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát21,5 Mpx (5 312 × 3 984), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek helio P10, CPU: 4×2 GHz + 4×1,1 GHz, GPU: ARM Mali-T860
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor2 700 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:08 hodin
Dostupnostčervenec 2016, 11 499 Kč

Zdroje: ispace.cz

Diskuze ke článku
1234
Sony se s těma cenama už fakt nemaže... Ale nedivím se jim. Člověk si musí uvědomit, že si také kupuje i SW podporu na další měsíce/roky, což něco stojí. A krom podpory je nutné zmínit i kvalitu Sony firmwaru, který je na velmi dobré úrovni.
Jan Kříž
Jan Kříž
Na 6" operuje HD rozlišení a je dostačující?
Jj
Mě nepřijde drahý, přec jen který výrobce má u phabletu 21.5mpx a v předu 16mpx foťák k tomu s diodou..
Gast
Ovšem tou baterií to zcela zabili...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze