Sencor Element 9.7 V2 s retina displejem v prodeji v ČR

Na český trh právě přichází nový tablet Sencor Element 9.7 V2. Kvalitní displej s vysokým rozlišením, spolu s dobrým výpočetním výkonem, výdrží baterie, hliníkovým tělem a kompaktními rozměry jej předurčují k roli každodenního všestranného pomocníka. To vše umocňuje atraktivní cena.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Nový tablet se chlubí 9,7" displejem se stále oblíbenějším poměrem stran 4:3 a ultra rozlišením 2 048 x 1 536 pixelů. Samozřejmostí by tak měl být kvalitní obraz. Použitá technologie by měla zaručit kvalitní pozorovací úhly, jasný obraz s přirozenými barvami a skvělou čitelnost.

element1

TIP: Recenze: Sencor Element 10.1 - hliníková desítka jako hit Vánoc?

Sencor Element 9.7 V2 pohání dvoujádrový procesor RockChip RK 3066 (2 x Cortex A9) o frekvenci 1,5 GHz. Mimo to tablet obsahuje také 1 GB RAM, 16 GB vnitřní paměti, které je možné rozšířit pomocí microSD karet až o dalších 32 GB. Samozřejmostí je díky podpoře USB hostu možnost připojit k tabletu externí úložiště dat a nechybí ani technologie Bluetooth. Tablet běží na operačním systému Android Jelly Bean 4.1 s plnou podporou aplikací z obchodu Google Play. Komunikaci krom jiného zajištuje také Wi-Fi modul. Při běžném provozu zvládne integrovaná Lithium-Polymer baterie s kapacitou 10 000 mAh živit tablet až po dobu 10 hodin surfování po internetu.

element2

Novinka se dočkala precizního zpracování využívající kvalitní materiály, hliníková záda tabletu jsou vyvedena v bílé barvě kovu. Na přední straně tabletu se nachází 2 MPx webová kamera pro videohovory, zezadu nechybí fotoaparát s totožným rozlišením 2 MPx. Na pravém boku zařízení se nachází kompletní konektorová výbava čítající: slot pro microSDHC karty, micro USB port, 3,5 mm Jack, konektor pro dobíjení tabletu a v neposlední řadě mikrofon a tlačítko pro zapnutí/vypnutí tabletu. Kvalitný prezentaci zvuku mají na starost stereo reprodukrory umístněné na bocích zařízení.

element3

A na závěr to nejdůležitější - cena. Ta se zastavila na přijatelných 6 999 Kč včetně DPH. Troufáme si tvrdit, že společností Sencor nastavená cena je velmi přívětivá a v českých luzích a hájích bude jen těžko hledat konkurenci.

Více si o novém tabletu ze stáje japonského Sencoru budete moci přečíst v námi připravované recenzi.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Sencor