Samsung znovu pokazil aktualizaci, tentokrát u Galaxy Note 3

83

Uplynuly tři měsíce od představení Samsungu Galaxy Note 3 a to je již dostatečně dlouhá doba na to, aby výrobci připravil nějaké dílčí aktualizace. Jedna poměrně nedávno dorazila na české kusy Galaxy Note 3 z volného prodeje a bohužel způsobila více škody, než užitku. Nejvíce utrpěly aplikace spojené s S Penem.

Samsung Galaxy Note 3 byl představen v září na veletrhu IFA 2013 v Berlíně. Tehdy startoval s nejnovějším Androidem 4.3 Jelly Bean. Tato verze je stále aktuální, přípravy na KitKat si ještě vyžádají čas. Jihokorejský výrobce však nezahálí a aktualizace vydává. V předchozích dnech se na české kusy zakoupené z volného prodeje dostala aktualizace N9005XXUDMJ7, která měla přinést je dílčí vylepšení. Bohužel se ukazuje, že se Samsungu opět aktualizace nepovedla. Na problémy nás upozornil čtenář Jiří Vaněk.

Samsung Galaxy Note 3

Po aktualizaci přestávají fungovat především aplikace spojení se stylusem S Pen. Jde tedy o Akční poznámku, Štítky, psaní po displeji, kdy při snaze uložit provedenou práci vyskakují chybové hlášky, případně se celá aplikace samovolně ukončí. Chybové hlášení je vidět na přiloženém screenshotu. Že nejde o ojedinělý problém dokazují diskuze na českých fórech, kde mají takřka všichni uživatelé stejné problémy. Aplikace přestávají pracovat. Mnohdy sice stačí pouze odkliknout hlášku, avšak i tak někdy dochází k pádům aplikací. Objevují se také údajné problémy s pády aplikací Kontakty a Hovor, kdy po pádu není možné položit probíhající hovor. Problémy s pády aplikací se objevují rovněž v úsporném režimu.

Chybová hlášení po poslední aktualizaci

Problémy s aktualizací nám potvrdil také pan Jiří Ambrož. Uvádí nemožnost ukládat psané poznámky, navíc dodává, že je celý systém mnohem pomalejší než před aktualizací. Na jeho Galaxy Note 3 se také objevují problémy s čidlem regulace jasu, které nesprávně vyhodnocuje okolní osvětlení. Nadále prý také přetrvávají problémy se signálem Wi-Fi. V neposlední řadě je nemožné telefon aktualizovat prostřednictvím program Kies, který při snaze o aktualizaci vypisuje, že telefon není podporován.

Je to poměrně nedávno, co se Samsungu nepovedla důležitá aktualizace pro Samsung Galaxy S III, o čemž jsme vás informovali. Nyní se zdá, že obdobně nevydařená aktualizace postihla také nový Galaxy Note 3. O případné další aktualizaci, která problémy vyřeší, vás samozřejmě budeme informovat. Setkali jste se i vy na svém Note 3 se zmíněnými problémy? Podělte se s ostatními v diskuzi pod článkem.

Technické parametry Samsung Galaxy Note 3

Kompletní specifikace
Konstrukce151,2 × 79,2 × 8,3 mm, 168 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 128 × 3 096), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ano (nutno dokoupit kryt)
Dostupnostzáří 2013,

Zdroje: androidforum.cz

Diskuze ke článku
Radek Vlasák
Radek Vlasák
No něco od samsungu jsem koupil jednou a naposled. Je to jen předražený amatérismus. Sám to vidím na Note 2. Po roce pomalé, zasekané, aktualizace nikde a když dojde, tak není ani z daleka taková jaká by měla být.
MilanD
No jo, Samsung. Kdo chce kam, pomožme mu tam. Samsung, věcné zasekaný, plný bugů. Tomu nepomůže žádná aktualizace. Jedině ve formě kladiva. :)
Petr
To je tak, kdyz ma vyrobce desitky modelu a nevi co driv.... Kdysi toto byla vysada Nokie, testovat software na lidech.. Ted uz je to bezna praxe vsude :)
James
Mám Samsung půl roku a ještě se ani jednou nezasekl. Navzdory pověsti je to nejstabilnější telefon, co jsem kdy měl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze