Samsung uvedl vylepšený KNOX 2.0 pro modely Galaxy

8

Společnost Samsung Electronics Co., Ltd., celosvětově uvedla vylepšenou bezpečnostní platformu s názvem KNOX 2.0. Poskytuje tak ještě větší podporu IT oddělení při implementaci a správě firemní strategie Bring Your Own Device (BYOD).

Platforma Samsung KNOX již není jen jeden produkt, ale představuje široké portfolio služeb, které lépe vyhovují rychle se měnícím potřebám zákazníků z hlediska podnikové mobility. Původní verze uvedená na trh v roce 2013 jako Samsung KNOX (klíčová bezpečnostní platforma a kontejner aplikací) je nyní přejmenovaná na KNOX Workspace. Nejnovější verze KNOX 2.0 tak obsahuje: KNOX Workspace, EMM, Marketplace a Customization.

Samsung KNOX 2.0

KNOX Workspace je v současné době k dispozici pro nejnovější smartphone Samsung Galaxy S5. IT manažeři jej mohou aktivovat pro pozdější použití. KNOX 2.0 bude k dispozici i na ostatních zařízeních Samsung GALAXY prostřednictvím upgradu operačního systému v následujících měsících. MDM, dříve používající KNOX 1.0, jsou plně kompatibilní s KNOX 2.0. Uživatelé KNOX 1.0 budou automaticky převedeni na KNOX 2.0 po upgradu operačního systému.

„Od září 2013, kdy byl KNOX poprvé komerčně dostupný na trhu, jej implementovalo mnoho firem. V důsledku tohoto rychlého přijetí jsme platformu KNOX adaptovali na neustále se vyvíjející potřeby klientů, abychom dostáli svému závazku chránit a reagovat na budoucí výzvy podnikové mobility a zabezpečení,“ řekl JK Shin, prezident, generální ředitel a vedoucí divize IT & Mobile Communications, Samsung Electronics.

Mezi nové a vylepšené funkce platformy KNOX 2.0 patří:

  • Špičkové zabezpečení: Vývoj KNOX Workspace má za cíl stát se nejbezpečnější platformou pro Android. Nabízí řadu klíčových vylepšení z hlediska zabezpečení, aby lépe chránil celkovou integritu zařízení od jádra po aplikace. K těmto vylepšeným funkcím patří správa certifikátů v zabezpečené zóně TrustZone, KNOX Key Store, ochrana v reálném čase pro zajištění systémové integrity, ochrana ODE pomocí TrustZone, biometrické ověření dvěma způsoby a vylepšení obecného rámce KNOXu.
  • Vylepšená uživatelská zkušenost: KNOX Workspace poskytuje pokročilé uživatelské zkušenosti s novými funkcemi kontejneru. Zajišťuje tak pružnější přístup pro podnikovou správu.
  • Rozšíření ekosystému: Kromě základních funkcí KNOX 2.0, které jsou obsažené v KNOX Workspace, uživatele také potěší přístup ke dvěma novým cloudovým službám s názvem KNOX EMM a KNOX Marketplace a ke službě pro přizpůsobení KNOX Customization. Tyto služby rozšiřují základnu zákazníků KNOX 2.0 o malé a střední firmy.

Zdroj: TZ Samsung

Diskuze ke článku
n7610
Kdyby radši pracovali na aktualizacích ,než na takových pičo....ch !!!! A kdyby jim záleželo na zákaznících, tak by jim dali na výběr a nechali by instalaci na zákazníkovi ať si zvolí zda toho využije !!!!
Krumpi
Nech si svoj KNOX strčia do riti a zalezú s ním dákam
Samsung som si kúpil, lebo S4 mini nemal konkurenciu cena/výkon medzi "menšími" telefónmi, ale takú chybu už neurobím. Tri dni som na tom rozbiehal CM
Baran
Dalsi bloatware, ktory zas a zas stazi instalaciu Custom ROMiek.
izidor
No konecne, uz aby to tu bylo. Knox 1.0 jsem nainstaloval, ale zatim se mi z firemniho BB nepodarilo premigrovat, chybelo tam spousta veci jako RSA Secure ID nebo PGP pro sifrovanou komunikaci. 2.0 uz snad bude umoznovat nainstalovat libovolnou aplikaci, tak to snad uz bude pouzitelne. Nevite nekdo kdy to vydaji pro Note 3?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze