Samsung údajně chystá novou řadu tabletů Galaxy Tab S

Samsung, jedna z nejúspěšnějších společností na poli elektroniky, se neustále snaží produkovat nové a nové telefony a tablety. Důkazem toho jsou uniklé informace o údajně připravovaných tabletech nové řady S.

Podle serveru SamMobile je zřejmé, že řada Galaxy Tab S bude obsahovat dva vlajkové modely, přičemž displeje budou technologie AMOLED s úhlopříčkou 8,4 a 10,5 palce a rozlišením 2 560 × 1 600 pixelů. Je tedy zřejmé, že se Samsung opět pokusí zasadit AMOLED panely do tabletů. Galaxy Tab 7.7 od Samsungu byl totiž první tablet na světě s displejem typu Super AMOLED Plus.

Samsung Galaxy Tab 7.7: první tablet s AMOLED panelem

Co se týče hardwaru, tablety nabídnou pochopitelně to nejlepší, v čele s osmijádrovým procesorem Exynos, kde jsou 4 jádra postavená na architektuře Cortex-A15 a zbylá pak na Cortex-A7. Tomu napomáhá grafická jednotka Mali-T628, velikost paměti RAM se zastavila na hodnotě 3 GB. Dále budou zařízení obsahovat jak zadní fotoaparát rozlišením 8 Mpx, tak i přední 2,1Mpx kamerku. Samsung prý také implementuje čtečku otisků prstů.

Pokud bychom se zaměřili na design, tak ten bude vycházet z řady Galaxy Tab 4, přičemž konstrukce bude užší, a tablet proto lépe padne do ruky. Záda pak budou stejně perforovaná jako u Galaxy S5. Celkem si budete moci vybrat ze dvou barevných variant, a to z „lesklé bílé“ a „titánově šedé“. K tomu také bude na výběr verze Wi-Fi nebo LTE.

Bohužel nepadlo ani slovo o datu představení a tablety jsou stále ve stádiu vývoje, tudíž se ještě některé specifikace mohou případně změnit. Nicméně se alespoň můžeme podívat, jak jsou tyto modely výkonné s výše popsanými parametry.

Screenshoty benchmark testu

Zdroje: phonearena.com, sammobile.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze