Samsung u Galaxy Note 3 blokuje příslušenství třetích stran

7

V těchto týdnech probíhá aktualizace Samsungu Galaxy Note 3 na nejnovější Android 4.4 KitKat. Mezi mnoha novinkami se však nachází jedna nepříjemná věc, která by mohla mnohým uživatelům znepříjemnit používání. Samsung začal blokovat příslušenství třetích stran.

Již dříve se spekulovalo, že Samsung hodlá u svých telefonů zavézt omezení pouze na vlastní příslušenství. Nyní se dle všeho zdá, že k tomu kroku jihokorejský výrobce přistoupil v rámci aktualizaci na Android 4.4.2 u svého modelu Galaxy Note 3. První problémy se totiž objevily u obalu Spigen S View, které přestalo po aktualizaci správně fungovat. V tomto případě jde o zobrazení klíčových informací v okénku krytu. Problémem totiž je, že správnou funkčnost příslušenství bude nyní zaručovat speciální čip, který mají pouze originální doplňky od Samsungu.

Samsung Galaxy Note 3

Nadále zůstává otázkou, zda se toto nepříjemné omezení bude týkat jen vybraných druhů příslušenství, jako jsou právě kryty S View či napodobeniny stylusu S Pen, či do omezení Samsung zahrnul například i neoriginální nabíječky. Samozřejmě se již objevilo řešení, jak toto omezení obejít. Vždy je však poměrně náročné. První možností je dostat čip z originálního příslušenství do neoriginálního, čímž telefon oklamete. Druhou volbou je root telefonu a následná instalace Xposed modu, který blokaci výrobce obchází.

Krok Samsungu je samozřejmě na jednu stranu opodstatněný. Chce zajistit v každém případě příkladnou funkčnost s příslušenstvím, což u doplňků třetích stran zajistit nemůže. Na druhou stranu uživatelé, kteří pouze aktualizovali software, přicházejí o možnost využít již nakoupené doplňky.

Zdroje: androidpolice.com

Diskuze ke článku
Radek Vlasák
Radek Vlasák
Stále mě udivuje kam až z.rdství Samsungu stoupá. Omezit neoficiální příslušenství a prodávat vlastní předražené. Proto mě už nic k nim zpět nepřitáhne.
loko
nedávno to byla blokace zařízení pro jiné regiony, teď tohle...

důvod proč mám Samsung je, že má vyměnitelné baterie, nezapomíná na sloty na paměťovky a lze snadno rootovat, když poškrábu kryt, lehce koupím jiný... atd.
Samsung na tohle jednou dojede, asi nepochopil, proč ho lidi kupují.
Jiří Holba
Jiří Holba
Nejsnadnější řešení jak toto omezení obejít je nekupovat Samsung ;)
Tom
Samsung zase nezklamal...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze