Samsung představil nový ultrabook s Windows 8.1

7

Samsung představil svůj nový ultrabook s Windows 8.1. Je to celkem překvapivá informace, jelikož dříve tento korejský výrobce oznámil, že přestává vyvíjet notebooky se systémem od Microsoftu a zaměří se pouze na Chromebooky, jejichž popularita roste. Novinka je ovšem dotyková a je možné, že tomuto směru ještě Samsung dává šanci.

Samsung nyní představil svůj nový dotykový ultrabook s Windows 8.1, který se jmenuje Samsung ATIV Book 9 Style. Jak již z názvu počítače vyplývá, jedná se o vylepšenou variantu staršího ultrabooku ATIV Book 9 Plus. Nový model má mírně pozměněný vzhled a dodávat se bude v černé a bílé barvě, takže žádné barevné orgie se nekonají. Povrch víka je, stejně jako u telefonu Samsung Galaxy Note 3, z imitace kůže.

Oficiální fotografie

Výdrž počítače při běhu na baterii bude pěkných 12 hodin a hmotnost bude činit 1,95 kg. Hlavní výpočetní jednotkou bude procesor Intel Core i5, kterému asistují 4GB operační paměti RAM. Systémem je Windows 8.1 a displej o 15,6" má rozlišení FullHD (1 920 × 1 080). To vše je skryto v těle, které je tlusté jen 17,5 mm. Cena ani dostupnost bohužel nejsou známy.

Zdroje: microsoft-news.com, liliputing.com

Diskuze ke článku
Pf
Pekna blbost vykaslat se uplne na Windows. Na WP8 bych jeste pochopil, ale vykaslat se na segment ultrabooku/notebooku/AiO, pocitacu a hybridu? kde ma drtivou prevahu Windows ? Android neni iOS a Samskung neni Apple. A navic Windows Androidem ani Chrome OS nenahradite, firmy vubec ne a nektere mosochSticke domacnosti mozna

A ten ultrabook se mi nelibi, nemuzu si pomoct ale nelibi

Napr. Lenovo to pochopilo, dela kvalitni Windwows vecicky a proto je nejvetsi.

Android je na mobilech v tabletech jsou lepsi iPady, Android neni vsechn0,ano mozna ma Android nejvetsi trzni podil na MOBILNIM trhu, ale nema z toho nic v porovnani s MS a Apple, nekde jsem cetl seriozni studii a ta se zabyvala tim, ze nejrozsirenejsi MOBILNI OS generuje nejmensi zisky. A ze z dlohodobeho hlediska to muze byt problem, miliony uzivatelu, kteri moc nesypou
ultrabook neni notebook
Samsung prohlasil, ze nebude vyvijet notebooky. O ultrabookach nebyla zminka, proto informace o uvedeni noveho ultrabooku prekvapiva neni.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze