Samsung představil Galaxy Ace Style: první levný s KitKatem

4

Jihokorejský Samsung se odhodlal k představení první cenově dostupnější novinky, která od začátku nabídne operační systém Android 4.4 KitKat. Nový Galaxy Ace Style je však jinak vcelku známým modelem. Žádná změna ve vzhledu a minimální inovace ve výbavě, kde nejvíce zaujme nasazení technologie NFC.

Po roce se Samsung znovu rozhodl rozšířit svou úspěšnou řadu Galaxy Ace a představil model Ace Style. Na kolik je novinka stylová již nechám na vás. Čelní strana však velmi připomíná model Trend, Trend Plus či S Duos. Změna nastala až na zadní straně, kde je méně nápadný fotoaparát. Rozměry telefonu činí 121,2 × 62,7 × 10,65 milimetrů. Nijak oslnivý je displej s úhlopříčkou 4 palce a rozlišením 800 × 480 pixelů. Ve výsledku by však mělo jít o slušnou podívanou.


Novinka bude dostupná v černé a bílé variantě

Hardware jsme již také dříve viděli několikrát. Pod kapotou se nachází dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz. Zaskočí však nasazení pouze 512 MB RAM, které by však mohli prověřit, na kolik je Android 4.4 KitKat optimalizován pro tuto nižší operační paměť. Právě nejnovější operační systém od Googlu bude tahákem novinky. Na druhou stranu je však třeba říci, že starší podobné modely nabízely více operační paměti.

Pro vaše soubory příliš místa v interní paměti nezbude, neboť papírově Ace Style nabízí jen 4 GB, ze kterých si zhruba polovinu vezme operační systém. Baterie disponuje kapacitou nijak oslnivých 1 500 mAh. Fotoaparát vytvoří až 5megapixelové snímky a zaznamená HD video. Čelní kamerka pak nabídne běžné VGA rozlišení.

Ve zbylé výbavě nacházíme datové přenosy HSPA, Bluetooth 4.0, Wi-Fi se standardy b/g/n a překvapí přítomnost NFC. Novinka se v prodeji objeví během druhého čtvrtletí. Samsung rovněž plánuje prodej v České republice. Cena v tuto chvíli není známá, avšak odhadujeme ji na přibližně 4 500 Kč.

Technické parametry Samsung Galaxy Ace Style

Kompletní specifikace
Konstrukce121,2 × 62,7 × 10,6 mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 2×1,2 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2014, 4 500 Kč

Zdroje: global.samsungtomorrow.com

Diskuze ke článku
David L.
512 RAM a to další = slabota. Za tu cenu zbytečný model, jsou tu daleko lepší za méně...
Mário Pliska
Mário Pliska
Obávám se, že ten Kitkat to nezachrání. I když na takovej telefon je ten TW maximálně ořezán. A cena normál Samsung:D
jarda
další plastový krám od samsungu. kit kat ho nezachrání. to si raději koupím LG L70 a budu vědět, že proti tomuhle je zlatej.
Pavol
To si dělá samsung ze mě prdel ne?? O 3 stovky dražší mám čtyřjádro 5,5'' displej :D 1gb ram atd atd....Nenažranej samsung chtěj prachy i za hovno ....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze