Samsung možná začne prodávat již použité modely Galaxy

1

Prosadit se na poli mobilních telefonů je čím dal složitější. Ještě mnohem těžší je udržet se na špici, s čímž má hodně práce i dlouholetá jednička Samsung. Podařit by se mu to mohlo pomocí prodeje již použitých a vrácených zařízení.

Samsung logo

Dravá konkurence z Číny dokáže tlačit ceny smartphonů níže, na což samozřejmě zákazníci slyší. Současně tím však nepotěší zavedené velké výrobce, kteří se na tak nízké ceny se svými špičkovými modely nedostanou. Ačkoliv se může zdát, že velikána typu Samsungu to nemusí vůbec trápit, opak je nejspíše pravdou. Agentura Reuters totiž přišla s překvapivou zprávou. Samsung údajně bude prodávat již použité modely, které se mu vrátí.

TIP! První dojmy z Galaxy Note 7: mnoho novinek a změn (aktualizováno)

Samsung Galaxy S7
Možný program by se týkal především špičkový modelů od Samsungu

Má se údajně jednat zejména o špičkové telefony nejvyšších řad Galaxy S a Galaxy Note, které se jihokorejskému výrobci každý rok vrací. Především v USA a Jižní Koreji totiž funguje speciální program s každoročním upgradem na nový model. Samsungu se tak vrací špičkové modely, které jsou pouze rok staré. A právě ty by ještě mohly najít dalšího zákazníka, samozřejmě za značně sníženou cenu. Ze strany výrobce dojde pravděpodobně k repasování zařízení, které bude zkontrolováno po hardwarové i softwarové stránce a následně nabídnuto k prodeji. O kolik budou tato starší zařízení zlevněna není přesně známo, ale spekuluje se o přibližně 50% slevě.

Samotný výrobce se k celé záležitosti odmítl vyjádřit s odůvodněním, že na nepodložené spekulace nereaguje. Přesto se celá myšlenka jeví ze strany Samsungu velmi logicky a mohla by být tou správnou odpovědí na vzestup čínských výrobců. Pokud by došlo k potvrzení, mohli bychom se s použitými Samsungy v oficiálním prodeji setkat v průběhu příštího roku.

Zdroje: reuters.com, phonearena.com