Samsung Galaxy Tab S 10.5 uniká na prvních fotografiích

O tabletech se SuperAmoled displeji se mluví už skutečně dlouho. Začátkem týdne se díky úniku z AnTuTu benchmarku podařilo potvrdit jejich skutečnou existenci a jen několik dní na to se objevují první živé fotografie tabletu Galaxy Tab S 10.5.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Samsung by měl konkrétně představit dva modely, jeden 10,5palcový a druhý 8,4palcový. Displej do vínku kromě SuperAmoled technologie dostane také rozlišení 2 560 × 1 600 pixelů a tu o obou modelů (ty by se od sebe měly lišit pouze velikostí displeje).

tab-s-10.5-front

Mezi jejich další výbavu patří osmijádrový procesor  Exynos 5 Octa, jenž budou doplňovat rovnou 3 GB paměti RAM. Jako grafický čip pak slouží ARM Mali-T628. Na zadní straně tabletů najdeme 8Mpix fotoaparát, na straně přední zase 2,1Mpix webkameru schopnou zaznamenávat FullHD videa.

tab-s-10.5-back

Jak si můžete všimnout, tablety budou velmi podobné tabletům Galaxy TabPRO, případně NotePRO 10.1. Ačkoli Home tlačítko na obrázku nevypadá nijak zvláštně, má mít integrovanou čtečku otisků prstů. Zadní strana by pak měla být materiálu, který byl využit u smartphonu Samsung Galaxy S5.

Stále není jasné, kdy Samsung nové tablety představí, ovšem vzhledem k zvyšujícímu se počtu úniků je pravděpodobné, že k představení dojde již brzy.

Zdroj: Sammobile