Samsung Galaxy S4 dostává aktualizaci na Android 4.3 Jelly Bean

37

Současná vlajková loď jihokorejského Samsungu se může radovat z významné aktualizace. Výrobce dokončil přípravy a vypouští nejnovější verzi operačního systému Android. Jedná se samozřejmě o 4.3 Jelly Bean, se kterou je špičkový model opět o něco lepší.

Aktualizováno

Na Android 4.3 Jelly Bean jsou od začátku listopadu aktualizovány též české Galaxy S4, na náš redakční kus dorazil update včera.

Původní text ze 17. 10. 2013

Samsung je znám svou poměrně dobrou podporou svých modelů. Dvojnásob vše platí pro modely z nejvyšších kategorií. Vzpomeňme například na dva roky starý Samsung Galaxy S II, který startoval s Androidem 2.3 a dočkal se letos na jaře Androidu 4.1. Podpora ze strany Samsungu trvala celých 25 měsíců, což je neobvykle dlouhá doba. Vraťme se ale k současnému modelu Galaxy S4, který byl představen letos v březnu. Tehdy startoval s Androidem 4.2 Jelly Bean. Na zářijovém představení nových přístrojů Samsung přislíbil, že se vlajková loď novější verze operačního systému dočká v říjnu.

Přečtěte si: Samsung Galaxy S4 byl v srpnu celosvětově nejprodávanější

Samsung Galaxy S4

Slib nyní Samsung plní. První kusy Galaxy S4 (LTE verze, GT-I9505) v Německu aktualizaci již obdržely. S aktualizací Samsung Galaxy S4 obdrží podporu pro spárování s hodinkami Galaxy Gear. Výrobce také zapracoval na optimalizaci a prostředí je údajně podstatně plynulejší a neobjevují se občasné záseky u animací. K uživatelským potřebám rovněž zbývá více volné paměti RAM. Redaktoři serveru Sammobile se také zmiňují o ostřejším displeji.

Samsung Galaxy S4 s Androidem 4.3

Aktualizace je šířena formou OTA, postačí tedy přejít do nastavení, informace o telefonu a následně zkontrolovat softwarové aktualizace. Pokud na váš kousek nový Android dorazí, určitě nám dejte vědět do diskuze pod článkem.

Technické parametry Samsung Galaxy S4

Kompletní specifikace
Konstrukce136,6 × 69,8 × 7,9 mm, 130 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4,99" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 600 APQ8064T, CPU: 4×1,9 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ano (nutno dokoupit kryt), doba nabíjení: 2:18 hodin
Dostupnostduben 2013,

Zdroje: sammobile.com

Diskuze ke článku
kris
uz ho mám :)
madmaxkimi
Pokud dobře vzpomínám, když přišla jedna z prvních velkých aktualizací na S4 v Německu, tak k nám dorazila asi tak za týden, takže se máne na co těšit... zvláštní je že nikdo nepíše jak je velká... někde jsem čet že asi 1,5 GB,,, no necháme se překvapit... GO SAMSUNG GO...
Jerec
Ano Samsung je znám dobrou podporou svych produktů viz. SII, která ovšem byla s každou aktualizací méně a méně použitelná. Dopadlo to nakonec, že se baterka prostě vybila sama za den, aniž by člověk cokoliv udělal pokud nehlídal vypnutou wifi a další věci.
Lukáš
A kdy vyjde na Samsung Galaxy SIII ?????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze