Samsung Galaxy S4 byl v srpnu celosvětově nejprodávanější

10

Žebříčky prodejnosti jednotlivých mobilních telefonů jsou žádané a populární. Dnes se podíváme na celosvětové prodeje za měsíc srpen. Ty ovládl Samsung Galaxy S4. Na prvním místě však mohl být i Apple iPhone 5, který okupuje zbylé medailové příčky.

Žebříček sestavila analytická agentura Counterpoint Research a z jejích dat vzešel na prvním místě Samsung Galaxy S4. Vlajková loď jihokorejského výrobce, která byla představena na jaře se chlubí 5palcovým Super AMOLED displejem, výkonným hardwarem či podařeným třináctimegapixelovým fotoaparátem. Za srpen se celosvětově prodalo 5 miliónů kusů. Jde však o mírný pád, neboť v červnu si Samsung připsal 7 miliónů prodaných modelů Galaxy S4. Pokud se zahledíte na žebříček níže, zjistíte, že první příčka Samsungu až tak nepřísluší.

Na prvním místě se vyhřívá Samsung Galaxy S4...

Hongkongská agentura totiž rozděluje Apple iPhone 5 na dva samostatné modely v závislosti na velikost interní paměti. Na druhém místě se tak nachází iPhone 5 16 GB a 32GB varianta je třetí. Pokud bychom je sloučili, byl by Apple s přehledem první. Jihokorejského výrobce však může těšit masivní zastoupení v první desítce. Kromě již zmíněné Galaxy S4 jde ještě o další čtyři modely. Zkrátka nepřišla ani Nokia. Kdo však čeká nějakou Lumii, plete se. Nejlépe prodávanou finkou je Asha 501. Levnější model s dotykovým displejem.

...na paty mu ale šlape Apple iPhone 5, který by v součtu byl první

10 celosvětově nejprodávanějších telefonů za srpen 2013

Zdroje: counterpointresearch.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
Samsung
Go Samsungu Go!
Hadas
Mám ho v bílé barvě a zatím opravdu spokojenost. Vyladil jsem si ten moloch Android podle svého a vychytávky Samsungu jsou jenom příjemným bonusem.
Lukáš
Tak to srovnání je prapodivné, rozdělovat jeden model na jednotlivé paměťové verze jako u iphonu je divné. Ale i tak je prodejnost rok staré ip5 obdivuhodný oproti součastné s4.
petrb
Za rok uz budou urcite v zebricku i lumie :) Posledni dobou se v mem okoli celkem roji :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze