Samsung Galaxy Tab S8 se opět ukazuje. Bude podporovat i S Pen

5× aktualizováno
4
Samsung Galaxy Tab S8 se opět ukazuje. Bude podporovat i S Pen
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Dočkat bychom se měli hned tří modelů
  • Podporováno bude 45W drátové nabíjení
  • Nasazen bude procesor Snapdragon 8 Gen1

Aktualizováno 25. 1. 2022

O další únik se postaral Evan Blass, který zveřejnil chystaný tablet Galaxy Tab S8. Tentokrát tedy základní model a nikoliv variantu Ultra s výřezem. Tablet potěší tenkými rámečky a podporou stylusu S Pen. Ze strany Samsungu se dočkáme minimálně tří různých barevných variant.

Samsung Galaxy Tab S8

Aktualizováno 19. 1. 2022

Samsung na svých oficiálních stránkách omylem zveřejnil fotku chystaného tabletu Galaxy Tab S8 Ultra. Objevil se v informacích o hlasovém asistentu Bixby a výrobce jej prozradil hned několikrát. Vidíme například výřez v displeji, který jiný tablet od Samsungu doposud nemá. Současně se popisek obrázku zmiňuje, že můžeme vidět „Samsung Galaxy S21 Ultra a ne Samsung Galaxy Tab S8“. Touto kličkou však jihokorejský výrobce málokoho zmate.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
Odhalení Samsungu Galaxy Tab S8 Ultra i včetně nevšedního popisku

Aktualizováno 17. 12. 2021

Sammobile.com přinesl ucelené informace o vrcholném tabletu Galaxy Tab S8 Ultra. Působivá bude především čelní strana se 14,6" Super AMOLED displejem, který nabídne rozlišení 2 960 × 1 848 pixelů a 120Hz obnovovací frekvenci. Zaujmou také tenké rámečky, pouze 6,4 mm. Emoce však vzbudí spíše výřez v displeji, a to ačkoliv v něm bude nejen 12megapixelový fotoaparát, ale také 12megapixelový ultraširokoúhlý fotoaparát, který by mohl přijít vhod při konferencí ve více lidech.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Nasazen bude procesor Snapdragon 8 Gen1, který se bude pojit s 8GB, 12GB, či 16GB operační pamětí. V případě interní paměti budete moci volit mezi 128 GB, 256 GB, nebo 512 GB. Celkové rozměry tabletu mají být 208,6 × 326,4 × 5,5 milimetrů. Ano, tloušťka bude neuvěřitelných 5,5 milimetrů. Přesto se do těla vešla baterie s kapacitou 11 600 mAh a podpora 45W nabíjení. Na zadní straně bude 13megapixelový fotoaparát a 6megapixelový ultraširokoúhlý objektiv. Prostředí obstará Android 12 s novou nadstavbou One UI 4.1, přičemž samozřejmostí bude desktopový režim DeX.

Aktualizováno 6. 12. 2021

Po delší době opět slyšíme o chystané řadě Galaxy Tab S8 od Samsungu. Evan Blass potvrzuje, že se dočkáme tří variant. Konkrétně má jít o Galaxy Tab S8 s 11palcovým displejem, Galaxy Tab S8 s 12,4palcovým panelem a nakonec o velký Galaxy Tab S8 Ultra s 14,6palcovým displejem. Všechny tři očekávané novinky mají pojit 120Hz AMOLED panely a nový procesor Snapdragon 8 Gen1.

Samsung Galaxy Tab S8 a Galaxy Tab S8+

Za povšimnutí stojí vzhled Samsungu Galaxy Tab S8 Ultra. Ten má až nezvykle tenké rámečky kolem svého velkého displeje. Jenže to je zároveň důvod, proč se na tabletu objevuje malinkatý výřez pro čelní fotoaparát a čidla. Na tabletu to vypadá jednoduše zvláštně, ačkoliv výřez zřejmě nebude tak velký jako MacBooků Pro od Applu.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Aktualizováno 19. 8. 2021

Po více než půl roce to vypadá, že se Samsungy Galaxy Tab S8 přibližují. Dle posledních informací od @IceUniverse bychom se měli dočkat hned tří variant. Kromě Tabu S8 dojde ještě na Taby S8+ a S8 Ultra. Celá trojice by měla podporovat 45W nabíjení, přičemž kapacity baterií se mají lišit. Základní Tab S8 si vystačí s 8 000 mAh, Tab S8+ nabídne 10 090 mAh a Ultra 11 000 mAh. Dozvěděli jsme se také o nasazení Snapdragonu 898, který však bude důvodem zpoždění. Příchod tabletů je očekáván nejdříve v prosinci. V tuto chvíli je navíc vyloučeno, že by byl nasazen Exynos 2200.

Původní informace z 11. 2. 2021

Na irských oficiálních stránkách Samsungu se objevila zmínka o tabletu Galaxy Tab S8 Enterprise Edition. Doposud řada Tab S8 neexistuje, nicméně půjde s největší pravděpodobností o nástupce současných tabletů Galaxy Tab S7 a Galaxy Tab S7. Pokud tápete nad tím, proč je u chystaného modelu přídomek Enterprise Editon, vězte, že jde o verzi pro firmy, která se liší zabezpečením a delší 4letou softwarovou podporou.

Samsung Galaxy Tab S8 Enterprise Edition

Je pravděpodobné, že Samsung přichystá i klasickou verzi Galaxy Tab S8. Z oficiálních stránek je možné vyčíst, že tablet bude podporovat až 1TB paměťové karty a rovněž mu nebude chybět slot pro nano SIM kartu, což znamená, že si poradí i s mobilními daty. Na více informací si v tuto chvíli musíme ještě počkat.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
S8, S8+, S8 Ultra..... a není to málo? Tohle hloupé škatulkování mě u výrobců dost štve, u Samsungu obzvláště. Bude to stejné jako u telefonů, základní model ohlodaný na kost a ten plně vybavený za nesmyslnou cenu. Počkám na Mipad 5 a uvidí se, zatím je to favorit.
Ben Ben
Ben Ben
Ten vyrez by mi fakt nevadil. Ale ty tenke ramecky asi jo. U tak velkeho zarizeni nemusi byt miniaturni ramecky plus. Spis naopak...
Porydge Covername
Porydge Covername
Mně zas vadí ten hnusný poměr stran. Jednou se nejspíš vrátím k iPadu Pro.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze