Samsung chce chytřejší Bixby, kupuje kvůli tomu další společnost

6
Samsung chce chytřejší Bixby, kupuje kvůli tomu další společnost
  • Hlasový asistent Bixby od Samsungu bude brzy ještě chytřejší
  • Samsung zakoupil startup Fluently, který vyvíjí inteligentního chatbota
  • Ten dokáže komunikovat v angličtině a korejštině, nás se tak novinka zřejmě nedotkne

I když byl hlasový asistent Bixby zpočátku přijat poměrně vlažně, a to především kvůli absenci hlavních světových jazyků, Samsung dokazuje, že to s s ním myslí opravdu vážně. Investoval totiž nemalé prostředky do zakoupení startupu Fluently, který vyvíjí vlastního chatbota, jenž komunikuje v anglickém a korejském jazyce. Chatbot obecně dokáže automaticky odpovídat na nejčastější otázky zákazníků, používá jej například Facebook či Skype.

Chatbot

A jaký má smysl chatbot v případě hlasového asistenta? Díky inteligentnímu jádru přečte došlou zprávu a doporučí jednoduchou odpověď, respektive reakci, což ušetří čas. Implementace se zřejmě dočkáme brzy, avšak kvůli absenci českého jazyka poznají zlepšení jen ti, kteří s Bixbym komunikují v angličtině a korejštině.

Zdroj: mashable.com, theinvestor.co

Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Pokud to není a zřejmě nebude přístupné v češtině,tak je to na Prdlajs,akorát že samozřejmě si tuto pro Nás nedostupnou technologii zaplatíme v ceně telefonu při koupi-Hurrrááááá
Martin Both
Martin Both
Bixby není špatný pomocník. Největší slabinou ovšem je za mě rychlost rozpoznávání hlasu. Google je daleko dál a pro jisté operace také poslouží velmi dobře. Bixby se třeba hodí na různé povely jako zapni svítilnu. Přepni do režimu vibrace. Aktualizuj aplikace v Google Play. Nastav náhrávání videa ve 4K.
Carda
Zbytečný česky stejně umět nebude a nakonec skončí jako S voice.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze