Pochlubí se Samsung smartphonem se čtyřmi fotoaparáty? Tento obrázek mluví za vše

aktualizováno
Pochlubí se Samsung smartphonem se čtyřmi fotoaparáty? Tento obrázek mluví za vše
  • Jihokorejský výrobce oznámil tiskovou konferenci na 11. října
  • Pravděpodobně na ní bude představen i model Galaxy A9 se čtyřmi fotoaparáty

Aktualizováno 10. 10. 2018

V září jsme vás informovali o Samsungu Galaxy A7 – vůbec prvním smartphonu od jihokorejského výrobce se třemi fotoaparáty. Zdá se však, že tím Samsung nekončí a ještě letos stihne odhalit smartphone s jedním fotoaparátem navíc. Podobu zařízení odhalil chronický „leaker“ Evan Blass.

Z Tweetu sice není jasné, jak se bude Samsung se čtyřmi fotoaparáty jmenovat, pravděpodobně by však mohlo jít o nový model Samsung Galaxy A9. Tomu by nasvědčovalo i nedávné prohlášení Samsungu, ve kterém výrobce uvedl, že se u smartphonů řady Galaxy A, které spadají spíše do střední třídy, budou v budoucnu objevovat vlastnosti prémiových zařízení. Nikdo by ale asi neočekával, že tím měl Samsung na mysli hned čtyři fotoaparáty na zadní straně.

A co čtveřice senzorů nabídne? Začněme širokoúhlou čočkou s rozlišením 8 megapixelů, světelností f/2.1 o rozsahu zorného pole 120 stupňů. Hned pod ní se nachází 10megapixelový teleobjektiv se stejnou světelností, který navíc zvládá dvojnásobný zoom bez ztráty kvality. Mezi dvěma spodními senzory logicky našla své místo standardní čočka s rozlišením 24 megapixelů, světelností f/1.7 a technologí Clear & Bright. A úplně dole se nachází fotoaparát, který se postará o efekt hloubky. Nabídne světelnost f/2.2 a rozlišení 5 megapixelů.

Informace o tom, kdy se telefon dostane do prodeje zatím nemáme. Očekáváme však, že bude o smartphonu prozrazeno více již 11. října na akci Samsungu, která má v pozvánce uvedeno „4krát tolik zábavy“.

Původní informace z 14. 9. 2018

Samsung neusíná na vavřínech a v napětí nás bude držet i v průběhu října. Na 11. října si výrobce naplánoval tiskovou konferenci, kde bychom se měli dočkat nového zařízení řady Galaxy. Bohužel více informací Samsung neprozradil a nám nezbývá než čekat, nebo si tak trochu zatipovat.

Jako první se každému asi vybaví skládací telefon. Ten to ale rozhodně nebude. Za prvé je říjnový termín brzký a za druhé by si Samsung pro tak důležitý a možná přelomový model vyšetřil větší akci. Dodejme, že říjnová akce se má odehrát primárně na internetu. Jako pravděpodobnější se jeví možný nástupce Samsungu Galaxy Xcover 4, o kterém ale nic nevíme. Možná vůbec nepůjde o telefon, ale o tablet a to ne ledajaký. Spekuluje se totiž o obřím Galaxy View 2. Vše se dozvíme 11. října, kdy má Samsung celou akci přenášet prostřednictvím video streamu.

Diskuze ke článku
Lukáš
Mohl by to být telefon střední třídy se čtečkou otisků prstů v displeji určený pro Čínu
Martin
Vyloženě hnus čím dál víc má Samsung o ničem design. Tohle je děs a za ty prachy to je hnus velebnosti. A to že Note 10 má prý přijít o 3.5mm Jack je ještě větší hnus a nedivil bych se kdyby S10 měla notch.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze