S novým Asusem ZenFone Live budete ještě krásnější

2

Tchajwanský Asus se rozhodl jednu svou novinku představit těsně před začátkem barcelonského veletrhu. Nový ZenFone Live spadá do nižší střední třídy a primárně cílí na mladé uživatele, kteří nevydrží chvíli bez selfie. Čelní kamerka je vybavena LED diodovým bleskem a v telefonu figuruje speciální software, který váš učiní ještě krásnějšími.

ASUS ZenFone Live

Nový Asus ZenFone Live se bude snažit lákat také svým vzhledem. Hliníková konstrukce s příjemným zaoblením není nijak originální, ale rozhodně neurazí. Tloušťka pod 8 milimetrů udělá rovněž radost, stejně jako nízká hmotnost pouze 130 gramů. Čelní straně dominuje 5palcový displej s HD rozlišením, jenž je krytý 2.5D sklíčkem, které plynule navazuje na zaoblené boky. Pod displejem našla své místo trojice senzorových kláves.

TIP! Recenze ASUS ZenFone 3 Max 5.5" – Notně vylepšený

ASUS ZenFone Live

Nad displejem stojí za pozornost 5megapixelový fotoaparát, kterému sekunduje přisvětlovací LED dioda. Všichni nadšenci do selfies se již jistě hlasitě radují. To však není vše. Asus se chlubí, že software modelu ZenFone Live je vybaven možností zkrášlování v reálném čase. To by mělo navíc fungovat v mnoha různých aplikacích, a nebude tak omezeno jen na fotoaparát v nativní aplikaci. Software má mít možnost vyhladit nedokonalosti na obličeji, jako jsou například vrásky. Z dřívějších modelů však víme, že výsledkem je spíše nepřirozená tvář, avšak možná se Asusu podařilo naprogramovat citlivější vyhlazování.

ASUS ZenFone Live

Pod kapotou tepe postarší procesor Snapdragon 410, kterému asistuje 2GB operační paměť. Vyráběny budou dále verze lišící se interním úložištěm. Vybírat bude možné mezi 16GB a 32GB variantou. Novinka disponuje hybridním slotem pro dvě nano SIM karty, případně jednu nano SIM kartu a paměťovou kartu. Zklamání přichází společně s prostředím, kde je nasazen předloňský Android 6.0 Marshmallow. Hlavní fotoaparát se může pochlubit 13megapixelovým rozlišením. V další výbavě najdeme LTE, Bluetooth nebo podporu FM rádia.

Asus ZenFone Live bude dostupný ve zlaté, růžové a modro-černé barevné variantě. V tuto chvíli však výrobce neoznámil dostupnost ani cenu, kterou však odhadujeme pod hranicí 5 tisíc korun.

Technické parametry ASUS ZenFone Live

Kompletní specifikace
Konstrukce141,2 × 71,7 × 8 mm, 130 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 410 MSM8916, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 306
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 650 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostkvěten 2017, 3 990 Kč

Zdroje: asus.com