S LG G2 v pražských ulicích: podívejte se, jak dobře novinka fotí

67

LG napěchovalo svou novou vlajkovou loď tou nejlepší dostupnou výbavou a na český trh vstoupí s neobvykle atraktivní cenou. Jedním z největších lákadel je také 13Mpx fotoaparát s optickou stabilizací obrazu a schopností záznamu FullHD videí rychlostí 60 fps. My jsme samozřejmě fotoaparát otestovali a tady jsou výsledky.

Tento týden jsme v naší redakci začali testovat vlakovou loď LG G2, od které si výrobce skutečně hodně slibuje. A po prvních několika používání musíme uznat, že se jedná zatím o hodně povedený telefon. Zatímco pro vás připravujeme podrobné první dojmy včetně komentovaného videopohledu, vyzkoušeli jsme fotoaparát novinky. Ten představuje už po stránce parametrů silnou stránku novinky a už když jsme zkoušeli G2 v Berlíně, hodnotili jsme výsledné fotografie velmi dobře. Nyní jsme vzali G2 do pražských ulic a fotili v různých světelných podmínkách. Jak to dopadlo?

Bez okolků musím říci, že G2 se bez zaváhání zařazuje mezi výborně fotící mobily a bez problémů může konkurovat zavedeným etalonům v podobě Samsungu Galaxy S4 nebo iPhonu 5(s). Produkuje snímky bez šumu a s výbornou kresbou a mírou detailů, a to i když není počasí ideální nebo jsou fotky pořizovány v interiéru. Zejména fotky v interiéru překvapí minimální mírou šumu, dokonce do takové míry, že G2 může směle konkurovat i Nokiím s PureView. Poznat je také optická stabilizace fotoaparátu, díky které jsem vždy na první pokus vyfotil i v interiéru ostrou fotografii.

Ne všechno je samozřejmě ideální, i když obrazová kvalita je celkově skvělá. G2 má trochu větší sklony k přepalům a ne vždy odhadne správě expozici, a to i opakovaně, přičemž výsledkem je pak hodně podexponovaný snímek nebo naopak fotografie s přesvětlenými místy nebo celkově světlejší. Často jsem tak musel použít režim HDR i v případech, kde by to u jiných mobilů nebylo nutné. Toto by ale mohl opravit některý z updatů.

Kvalita videí je rovněž špičková. Vyzkoušeli jsme také záznam s 60fps, který je také velmi kvalitní, i když místy jsou znatelné mírná zaškubnutí.

LG G2 (testovací video) – 1080p, exteriér

LG G2 (testovací video) – 1080p, 60fps, exteriér

Celkově nás tedy svým fotoaparátem znovu LG G2 velmi mile překvapilo a už nyní mohu říci, že pokud hledáte špičkový Android s kvalitním fotoaparátem, mělo by být LG jedním z vašich nejvážnějších kandidátů, navíc za cenu 12 990 Kč, která je oproti konkurenci o poznání nižší.

TIP: podívejte se na naše první dojmy z LG G2 včetně videopohledu

Diskuze ke článku
Štěpán Čanecký
Štěpán Čanecký
Teda mě snad šálí zrak! :-D ty fotky jsou perfektní! Dokonce i v interiéru jak píše redaktor jsou velice pěkné, a bez šumu.jako věděl jsem že bude asi G2jka fotit pěkně, ale tohle daleko předčilo mé očekávání. Klobouk dolu, po všech stránkách povedený stroj..každopádně je to LG. A to mluví za vše, sice doby kdy LG na podporu kašlalo jsou "asi" pryč, nicméně stále jsem tak trochu skeptický. Já jsem věrný SONY! Ale vážně, G2jka moc pěkná.
pdd
delate si srandu?hmm to LG-cko foti fakt dobre..asi nej co jsem videl z mobilu ;)
Oliver Leško
Oliver Leško
Tééééda... Fakt super fotí to LG. Rád by som videl porovnanie nejakých iných mobilov (napr. SGS4, L1020, One) pri fotení s LG G2, pretože tieto snímky sú fakt super. LG sa fakt pochlapilo. ;)
pavel..
Fotky moc povedene.Ale myslim ze to lg zabilo tou pameti.16Giga u vlajkove lodi je dost malo.Jeste neco sezere system a co zbude,nemuze vetsine zakazniku stacit a kor kdyz dnes jsou hry o velikosti pres 1 giga.Me osobne by to nestacilo a cekam na asus padfone ifinity,protoze to bude jasna jednicka mezi vlajkovyma lodema.A jsem moc spokojenej s asus padfone 2.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze