Rozlučte se se značkou Lumia: Microsoft jí brzy nahradí

46

Dlouho se přemýšlelo, co se stane se značkou Lumia, kterou Nokie používala pro svoje dotykové telefony. Nyní se podle uniklého slidu z prezentace Microsoftu se značkou Lumia do budoucna nepočítá a Microsoft jí chce nahradit něčím jiným.

Nokia si na poli Windows Phone telefonů vybudovala stabilní místo a patřila k tomu nejlepšímu, co si člověk mohl s tímto operačním systémem koupit. Po odkoupení Microsoftem se však spoustě uživatelů nelíbil nápad, že Microsoft značku Nokia pohřbí a nahradí jí svojí vlastní. To se bohužel zdá být právě to, co se Microsoft snaží udělat a nyní bude nahrazovat názvy Lumia a ostatní značky Nokie svými vlastními názvy, i přesto, že má od momentu zakoupení Nokie nárok používat značku Lumia ještě rok a půl.

Snímek z prezentace, kde je přejmenování zmíněné

Podle uniklého snímku z prezentace Microsoftu se nepočítá s použitím označení, která používala Nokia. Ze snímku sice nelze vyčíst, jaké jiné označení Microsoft chystá používat, ale jeden z bodů popisuje přejmenování maloobchodních značek velmi brzy po uzavření obchodu. To bohužel znamená, že Microsoft nechce používat označení Lumia a bude se snažit prosadit vlastní označení již u prvních telefonů, které po odkoupení Nokie vyrobí.

Zdroje: twitter.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
f
Spíš by to mělo být takto. Microsoft má zakoupená práva na používání značky NOKIA na 18 měsíců. Značky Lumia a Asha nyní patří Microsoftu. Nové telefony se teda budou nejspíše jmenovat Lumia nebo Microsoft Lumia.
Lukes - Ogier
To me stve! Chci svoji nejoblibenejsi znacku zpet! Sakra, proc nechali vrcholovi manazeri (potazmo cely management) zcela uvadnout Nokii a pak ji prodat nejakym cizakum? Pro me ma Nokia nejvetsi prestiz a hlavne naprosto dechberouci historii!!!! Koupim si jejich posledni pocin jmenem 930 a svoji soucasnou 925 dam do suplicku. Snad mi budou dlouha leta slouzit. Ja proste konec Nokie nikdy nerozdycham! Mel jsem od nich desitky telefonu jiz od dob Symbianu a nikdy zadny problem s telefonem, prisaham! Zkratka si nedokazi koupit iPhone, Samsung, Sony, HTC atd. Takze az mi jednou 925 a 930 odejdou, tak budu asi bez mobilu. :-((
readytogo
Uz by konecne mohli vydat nastupcu lumie 820,alebo nieco poriadne s 4,3" displejom.
Pche
Ať si to strčí do špic, jdu do BlackBerry - jediná značka, která dělá solidní pracovní nástroje s HW QWERTY.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze