Rozjetý Huawei předhání Apple v tržním podílu, už druhý měsíc po sobě

3
Rozjetý Huawei předhání Apple v tržním podílu, už druhý měsíc po sobě
  • Huawei je druhým největším výrobcem chytrých telefonů na světě
  • S informací přišla společnost Counterpoint zaměřující se na průzkum trhu
  • V první desítce nejprodávanějších smartphonů nicméně zástupce od Huawei chybí

Společnost Counterpoint zaměřující se na výzkum trhu přinesla zprávu, která uvádí, že druhým největším výrobcem chytrých telefonů na světě je již druhým měsícem po sobě Huawei. Ze stříbrné příčky sesadil americký Apple. Došlo tak na prognózy, které prohození těchto dvou velkých výrobců předpovídaly již minimálně rok. Rozdíl mezi oběma společnostmi je však minimální a je možné, že ještě dojde ke změně. Na druhou stranu Huawei vcelku stabilně posiluje, zatímco Apple zažívá velké propady. Ledacos naznačí následující měsíce, kdy by měl Apple ukázat zcela přepracovaný iPhone. Pro úplnost doplňme, že první příčku si aktuálně neochvějně drží jihokorejský Samsung.

Tržní podíl smartphonů TOP 3
Tržní podíl smartphonů TOP 3

Ve zmíněné zprávě je uveden také žebříček deseti nejprodávanějších chytrých telefonů. Zde stojí za zmínku, že mezi TOP 10 se nepropracoval ani jeden zástupce společnosti Huawei. To je údajně způsobeno tím, že v portfóliu výrobce chybí vyložený prodejní trhák. Huawei se opírá o více vyrovnaných modelů napříč cenovými kategoriemi. Naopak chuť si v tomto žebříčku spraví Apple, který se svými modely iPhone 7 a iPhone 7 Plus okupuje první dvě příčky. Bronzovou a bramborovou pozici obsadilo čínské Oppo. Až na pátém místě se nachází první Samsung, konkrétně Galaxy S8.

TOP 10 nejprodávanějších smartphonů v červenci 2017
TOP 10 nejprodávanějších smartphonů v červenci 2017

Zdroj: counterpointresearch.com

Diskuze ke článku
JJ
Myslím, že všichni co o vývoji, výrobě a prodeji něco vědí také ví, že počet prodaných kusů není to nejdůležitější. Podstatně zajímavější je marže, tedy kolik peněz za ty prodeje dostanu (po odečtení výrobních nákladů). To je parametr, který se více blíží tomu kdo je jak úspěšný.
Dave
Jo ale vetšina telefonů jsou krámy do 5000 Kč a nebýt dotací čínské vlady nebo jiných divizý Huaweie tak jsou ztrátový protože P10 netáhne tolik co loni.
ANO
Taky aby ne, telefon s podporou 5 let (ios 10 jede i na iphone 5) a detske hracky, co jsou rady, kdyz dostanou jednu bezpecnostni aktualizaci rok, dva stareho systemu s kterym slezly z linky a o novem si muzou nechat zdat, tak asi moc srovnavat nelze. Pokud je clovek diletant a koupi android a neni ultradiletant, tak musi kupovat aspon dva nove kusy rocne ... iphone vydrzi dlouhe roky. Ve skutecnosti (s prihlednutim, ze lumie jsou uz defacto mrtve, bohuzel), tak jsou iphony vlastne nejlevnejsi telefony na trhu. Kdyz rozpocitate, kolik potrebujete novych lagroidu na jeden iphone, tak se dostanete na castku, kde je libovolny lagroid v takove cene naprosto nepouzitelny. Pokud nechcete iphone kupovat co rok, ale vydrzi vam treba dva, tri roky, tak castka ~20k neni rozhodne prehnana. Navic se podivejte, za kolik se prodavaji 3 roky stare iphony a to i pouzite! 3 roky stary android budete radi, kdyz vam jej vemou ve sbernem dvore .... a i presto najdete "nove" telefony s lagroidem 4.x a podobne lezaky, co si muze koupit leda uplny pitomec ... prodavaji je obchody stale, zkratka proto, ze je neprodali pred x lety a uz je nechcou ani ve sbernem dvore a museli by za likvidaci platit, proto doufaji, ze si to nejaky hlupak koupi:o)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze