RotateMe 2.0 pro Nokii N95 automaticky převrátí displej

4

Jistě víte, že Apple iPhone či iPod Touch nabízí tzv. pohybový senzor, který dokáže otočit displej z normálního módu na zobrazení na šířku. A to je velmi praktické, například, když jen tak prouzdáte na internetu či používáte nějaké aplikace.

Francouzský vývojář této aplikace jménem Samir zveřejnil novinku RotateMe 2.0, která je funkční na Nokii N95. Dokáže automaticky převrátit displej stejně tak, jako to dokáže Apple iPhone. Další bariéra mezi těmito dvěma přístroji tak byla zas odbourána. Na Nokii N95 ji však můžete využít i pro pohodlnější používání integrované GPS navigace. Zatím však tuto aplikaci nelze sehnat, oficiálně ale bude k dostání ještě v průběhu listopadu.

TIP: Testovací verzi programu RotateMe 2.0 si můžete stáhnout zde.

zdroj: unwiredview.com

Diskuze ke článku
David
Tak to je fakt husty zajimalo by me jak toho ten frajer docilil ze pouha soft. aplikace pozna ze se ten telefon otocil do vodorovny/svisly polohy.
Luboš Srb
Luboš Srb
Dobrý den, tzv. pohybový senzor, který je mimojiné v telefonu kvůli fotoaparátu, rozpozná v jaké poloze je telefon (vertikální, horizontální) a pak už není nic těžkého jej využít i na jiné vychytávky, jako je překlopení displeje...spíše je otázkou, proč s tímto nepřišla již dříve samotná Nokia?
David
diky za odpoved,ale precejenom to nechapu u fotaku je to tak ze se otevre krytka tak se ten displej da do jine polohy nebo kdyz se vysunou hudebni tlacitka to chapu ptz tomu telefonu zadavam nejake pokyny (fotoaparat/vysunutim hud.tlacitek)ale kdyz ten telefon jenom drzim v ruce a pohybuju snim tak je to neco jinyho.ale moc diky za odpoved je to super web chodim sem uz dlouho:-)
Jan Pospíšil
Jan Pospíšil (* mobilenet.cz)
Ke sledování změny polohy přístroje slouží tzv. gyroskop. více například zde: http://en.wikipedia.org/wiki/Gyroscope

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze