Reportáž z Číny: Honor slaví 2 roky (video)

7

Podnikání v mobilních technologiích není vůbec snadné. Konkurence je nemilosrdná a především začátky jsou často velmi náročné. Není se tedy čemu divit, že i druhé narozeniny jsou oslavované jako jubilejní výročí. O kom je řeč? O značce Honor, která si pomalu získává i český trh. Honor nás na oslavu druhých narozenin pozval a slavili jsme přímo v čínském Shenzhenu. Co si pro nás Honor připravil, to se dozvíte v naší reportáži s videem.

Již dva roky se na světovém trhu můžete setkávat s telefony značky Honor a již více než rok se s touto značkou potkáváme v České republice. Honor si tak pomalu ale jistě buduje své vlastní jméno a snaží se odpoutat od Huawei. A proč vlastně došlo k oddělení Honoru od Huawei? I to jsme na oslavách druhých narozenin Honoru zjistili a řekl nám to CEO Honoru – George Zhao.

Reportáž: Honor slaví 2 roky

Druhé narozeniny lze oslavit několika způsoby. My jsme čekali velký dárek – pořádný flagship killer. Jak už jsme vás ale přímo z Číny informovali, nic takového nepřišlo. Honor „pouze“ představil prémiovou vlajkovou loď Honor 7 s větší RAM, interní pamětí a ve zlaté barvě. Řeč přišla také na Honor 5X a nové prostředí EMUI 4.0. Honor se tedy rozhodl druhé narozeniny vychutnat a především slavit. Oslavy byly k vidění skutečně všude. V areálu výstaviště nebylo problém narazit na maskoty Honoru, rampy pro BMX park a mnoho stánků. Chybět samozřejmě nemohl ani houf dronů nebo roboti. K vidění byl dokonce i stánek Googlu, jehož služby jsou v Číně blokované.

TIP: Honor slaví druhé narozeniny updatem vlajkové lodě (živě)

Po tiskové konferenci měli novináři prostor pro otázky na samotného CEO Honoru – George Zhao. Nejčastější otázka byla na Huawei a Honor. Proč zde máme dvě značky? Odpověď je jednoduchá. Honor se zaměřuje na mladé uživatele a Huawei se snaží dostat mezi prémiové značky. Smysl to určitě má. Na druhou stranu si vyslovte obě značky a porovnejte, která zní méně čínsky a luxusněji. Mimo důvodu rozdělení Huawei a Honoru jsme zjistili i pár čísel. Například prodeje za rok 2015 překročí 40 milionů prodaných zařízení. To je dvojnásobek roku 2014 a rok 2016? V něm očekává Honor ještě výraznější boom.

Mimochodem víte, kdo je tváří Honoru v České republice? Olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková. Další potvrzení na cílovou skupinu Honoru. Reklamy spojené s mladými aktivními lidmi má Honor po celém světě a ani Čína není výjimkou.

Honor se rozhodl druhé narozeniny slavit po svém. Ostatně se ani moc není čemu divit. Honor 7 se na českém trhu sotva ohřál a nová vlajková loď by přišla v nejméně vhodný okamžik. V Číně to pro nás znamenalo volnější program a poznávání krás této země, respektive měst (Shenzhen a Hong Kong). Zároveň nás to nechává v očekávání, co nám Honor představí v roce 2016. Jak jsme se totiž nedávno v naší recenzi přesvědčili, Honor umí dobré telefony a poměrem ceny a výkonu nastavuje laťku hodně vysoko.

TIP: Recenze Honor 7 – Nová mrštná štika

Honor 7 – videopohled

Diskuze ke článku
Petr Dvořák
Petr Dvořák
Mám 4c, je mi skoro padesát, líný jak veš a jsem hodně spokojený. Honor zaplul tak nějak přirozeně na trh. 3c stačil, aby se značka dostala do povědomí a bylo to.
Mar-tin
Jak se rozlišuje telefon pro mladý - starý a aktivní - neaktivní? Kdybych věděl, že ta značka není pro mé vrstevníky, tak nedoporučím koupi 3C pěti lidem v relaci 40+ :-o
achjo
Vy se z těch čínskejch komunistů jednoho dne pos*rete...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze