Rumble Stars
recenze

Rumble Stars

Fotbalový Clash Royale

Představte si spojení online bitvy a fotbalu. Nejde vám to? Pak se podívejte na tuto hru, která přesně s takovým konceptem pracuje. A výsledek je nečekaně dobrý.

Alíku? Mártíku? Co vy tady děláte? Ke hře mě přilákal obrázek zcela očividné kopie lva Alexe z Madagaskaru. A není to jediná věc, kde její autoři kopírovali. Ve výsledku to ale vůbec nevadí. Hra je totiž vynikající.

Rumble Stars – videorecenze

Představte si Clash Royale. Prostě online bitvy pro dva hráče. Máte? A teď si představte, že místo dobývání hradu hrajete fotbal. Se zvířaty. Čekal jsem, že to bude vážně špatné, ale výsledek je přesně opačný. Hra je fantastická, zábavná a do konce každého zápasu napínavá. Sami se stanete jakýmsi trenérem, který hráče na hřiště jen vysílá, a další dění ovlivníte třeba jen tím, že do akce vhodíte něco dalšího.

Někdo by se mohl cítit frustrovaný, že vše nemá pevně v rukou. Díky tomu je ale zápas napínavý až do konce. Chování hráčů je sice dané, ale ne vždy zcela předvídatelné. Třeba panda jen sedí na místě a čeká na přihrávku. Pes zase sám nestřílí, ale umí jen přihrávat. Býk naopak vůbec neřeší míč a jen napadá protihráče. Vlk je sólovým střelcem, ale potřebuje čas, a tygr zase dobrým útočníkem.

Vždy na hřiště chcete dostat hráče tak, aby spolu fungovali a navzájem se jejich schopnosti doplňovaly. Zároveň se je snažíte dobře napozicovat. Musíte si však dávat pozor, protože špatně mířený výbuch nebo rozjetý býk klidně dotlačí míč do vaší vlastní branky.

Free-to-play model byl zcela převzat z Clash Royale, takže čekejte odemykání beden s kartami, sbírání zlaťáků a vylepšování hráčů. Svůj tým si samozřejmě skládáte sami z nalezených karet. Platící hráči pak nad vámi mohou mít při zápase mírnou výhodu, jelikož své hráče vylepšují rychleji.

Ve výsledku je Rumble Stars skvělou zábavou, která dobře vypadá a snadno se ovládá. Nemáte vždy vše pod kontrolou a plán se vám snadno vymkne z ruky, ale s riziky počítat musíte a výsledek zápasu tak nikdy není předem daný. Schválně tomu dejte šanci, já si hru zamiloval. Navíc po každém gólu uslyšíte epic sax guye. A to je dobrá motivace!


Stáhnout Rumble Stars

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
85%
Klady
  • prvotřídní zpracování
  • zábavná hratelnost
  • různorodost postav
Zápory
  • okopírované principy
  • silnější platící hráči
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze