Realme slaví. Celosvětově již dodalo 200 miliónů smartphonů

1
Realme slaví. Celosvětově již dodalo 200 miliónů smartphonů
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Podařilo se to po zhruba 5,5 letech
  • Za první rok to přitom bylo zhruba 17 miliónů kusů

Značka Realme je na českém trhu v posledních letech poměrně dobře etablovaná. Navzdory tomu, že jde o jednoho z nejmladších světových výrobců. První model Realme 1 byl světu představen teprve v květnu roku 2018, tedy zhruba před 5,5 lety.

Spoluzakladatel a generální ředitel Realme Sky Lina sociální síti X informoval, že značka již celosvětově dodala 200 miliónů zařízení. Průměrně to vychází na přibližně 40 miliónů mobilů ročně, avšak třeba první rok byl samozřejmě slabší a výrobce se pohyboval kolem hranice 17 miliónů dodaných zařízení. Ostatně zpočátku nebylo Realme dostupné v Evropě. Na našem trhu zažívala značka největší úspěch v letech 2019 až 2022, poté došlo k jakémusi tichému stažení, které trvá dodnes, byť zde pár novinek zakoupíte. Letos stojí za vypíchnutí především modely Realme 11 Pro a Realme 11 Pro+.


Do budoucna čínský výrobce chystá například špičkový model GT 5, který by mohl nabídnout až 24GB RAM a v nejvyšší verzi i 240W drátové nabíjení, pomocí kterého se zařízení nabije za několik málo minut.

Diskuze ke článku
Lipo Popo
Lipo Popo
Naposledy upraveno: 28. 11. 2023 08:05
Zdarec, mám Realme gt2 12/256 a velká spokojenost. Telefon je rychlý a dobře fotí. Manželka má Realme 8 a nedávno jí přišla aktualizace na Android 13, což jsem vůbec nečekal. Telefony Realme jsou zcela bez reklam a jsou opravdu rychlé, bez záseku. Značku Realme určité doporučuji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze