Realme přibližuje 240W nabíjení. Baterie vydrží 1 600 dobíjecích cyklů

13
Realme přibližuje 240W nabíjení. Baterie vydrží 1 600 dobíjecích cyklů
Fotografie: Oppo
  • Budoucí telefon bude mít tři bateriové články
  • Nabíjení bude podpořeno velkou chladící deskou v telefonu
  • Přinese jej příští vlajková loď Realme

Realme na Twitteru přiblížilo své budoucí extra rychlé nabíjení o výkonu 240 W. Oproti spekulacím jsme se tak nedočkali představení rovnou nového telefonu s tímto nabíjením. A jelikož neznáme konkrétní telefon, výrobce si pro sebe nechal i čas, za který bude nějaký telefon nabit. Obecně se však spekuluje, že by nabití mělo trvat zhruba 9 minut. Působivé, že?

Realme

240W nabíječka transformuje 20V/12A napětí na 10V/24A a vše bude následně směřováno do tří bateriových článků v telefonu. Jejich vyšší počet je žádoucí, aby se výkon rozdělil. Nad celým nabíjecím cyklem bude bdít 13 senzorů, které omezí výkon nabíjení v případě jakéhokoliv nebezpečí. Chybět nemají ani ohnivzdorné materiály či vůbec největší chladící deska v daném telefonu.


Výrobce také tvrdí, že baterie bude připravena posloužit na minimálně 1 600 nabíjecích cyklů, aniž by její kapacita klesla pod 80 %. To je skvělý výsledek, běžně se dnes uvádí, že baterie vydrží 800 cyklů. Vše samozřejmě ukáže až praxe, ale Realme si očividně věří a nebude se třeba obávat, že by nabíjení tak vysokým výkonem mělo huntovat baterii.

Realme uvedlo, že se 240W nabíjení objeví v nějaké budoucí vlajkové lodi, což znamená, že se tak stane ještě v tomto roce.

Diskuze ke článku
Prcko Prcko
Prcko Prcko
Načo to je dobré?
Pc Wifi
Pc Wifi
takze Samsung, Apple apod. jsou trosku blbci, ze ponizuji svoje produkty smesnymi max 45W nabijeni... nebo je jeste neco jinak co se nevi ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze