Realme Book je 14palcový notebook s až 11hodinovou výdrží

Realme Book je 14palcový notebook s až 11hodinovou výdrží
Fotografie: Realme
  • Nasazena je 11. generace procesorů Intel Core i3 a i5
  • Paměti dosáhnou až 16 GB RAM a 512 GB v případě SSD
  • Systémem jsou Windows 10 s bezplatným upgradem na verzi 11

Realme dnes na tiskové konferenci představilo svůj vůbec první notebook zvaný Realme Book, přičemž na některých trzích bude mít u názvu ještě přídomek Slim. Ten bude zcela na místě, neboť tloušťka je pouhých 14,9 mm. Potěší vás například i celokovová konstrukce nebo stereo reproduktory. Dominantou je 14" displej s poměrem stran 3:2 a rozlišením 2 160 × 1 440 pixelů. Maximální jas dosahuje 400 nitů.

Výkon zajišťuje 11. generace procesorů Intel Core i3 a i5, které doprovází integrovaná grafika Iris XE. Nasazena je dvojice ventilátorů pro účinnější chlazení. Při volbě paměťových variant budete moci sáhnout po až 16GB operační paměti. V případě SSD bude možné volit až 512 GB. V případě konektorů se dostalo na USB-C, USB-A i Thunderbolt. Potěší také moderní Wi-Fi 6.

Realme Book

Prostředí zajišťují Windows 10 s možným bezplatným upgradem na Windows 11. Realme přináší rovněž funkci Connect, pomocí které lze plně ovládat kompatibilní telefony Realme skrze Wi-Fi Direct. Baterie má kapacitu 54 Wh a slibuje velmi dobrou výdrž až 11 hodin na nabití. K notebooku je dodáván 65W nabíjecí adaptér, který baterii notebooku dobije za 30 minut na 50 %. Notebook lze navíc dobíjet i slabší 30W nabíječkou, kterou můžete mít k telefonům Realme. Nabíjecí čas sice bude delší, ale například na cestách si vystačíte s jedním adaptérem.

Notebook bude nabízen v modré a šedé barvě. Prozatím byly oznámeny pouze indické ceny. Základní verze s procesorem Intel Core i3, 8GB RAM a 256GB SSD vyjde na zhruba 16 tisíc korun i s daní.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze